Läge för den röda häxan

Torsdag, fredag och lördag. Sedan får Tomas Pettersson vila i tre dagar från loppkörningen på grund av avstängning. På Bergsåker ikväll är Avid Frontline med i ett fint treåringslopp.

På Gävle i morgonkväll har Avantis Red Witch ett fint läge, R.K. Rapida har fått bakspår i samma lopp, Happy Celebration provar i E3s tröstfinal och Like A Boeing startar efter ett tags frånvaro.

När Gävle fortsätter med stortävlingar på lördag gör Doyoucash In debut i Tomas träning i ett montélopp, Gossip´s Lord och Alliss Wadd gör också intressanta starter.

Avid satt fast senast, inför den starten hade han fått ta det lugnt ett tag på grund av halsproblem. Nu är det ganska tufft motstånd, men Tomas har inte givit upp på förhand:

”Vi möter rätt så bra treåringar, men han är inte så dålig han heller. Vi får se hur långt det räcker.”

På fredagkväll har Avantis Red Witch fått spår två bakom bilen i ett kortlopp för ston. R.K. Rapida står i ledet bakom med nummer tio. Båda kommer att gå barfota och är i bra form men ”Häxan” har fått dålig utdelning i de senaste starterna.

”Nu har vi kanonläge och hon står perfekt inne. Jag tycker att hon ska ha en vettig segerchans”, säger Tomas.

Jenni H Åsberg sitter upp bakom Rapida och kan också vara långt framme, särskilt om det blir lite fart på tillställningen. 

”Vi får hoppas att den ena eller andra är med i segerstriden. Helst båda.”

Happy Celebration överraskade med att galoppera i E3-försöket. Hon har aldrig tagit ett felsteg tidigare, men blev för laddad och får nu vara med i tröstfinalen istället.

”Det blev några bra emot, men jag hoppas att hon kan visa att hon också är riktigt bra. Det blir barfota runt om igen.”

Like A Boeing var knepig i sin senaste start och vinglade till. Tomas tog honom ur fältet och han fått vila och sedan träna. Nu känns han okey och har fått ett bra smygläge, men han  står inne och är ett osäkert kort. Det blir skor och helstängt huvudlag den här gången.

”Han är svårbedömd, men kändes bra när han fick 19 1600 meter inne på Bollnästravet i söndags.”

På lördag kör Gävle E3-finaler och V75. I första loppet debuterar Doyoucash In, efter Ready Cash, i Tomas träning. Det blir också debut i monté med Jenni H Åsberg i sadeln.

”Det är en jättetrevlig och spännande häst som vi gjorde en spontananmälan för när vi provat honom under sadel i söndags på Bollnäs. Han gick 19 tillsammans med Boeing på ett bra sätt. Han kan vara lite spänd, men sköter han sig och går felfritt ska han kunna vara med i segerstriden.” 

Gossip´s Lord satt fast i sin comeback på Romme och blev fyra. Han har tagit det loppet bra och har en fin framtid tror Tomas.

”Det här kommer att bli bra. Nu är det ganska tufft motstånd i det här fyraåringsloppet, men han är på gång. Det ska bli spännande att se hur långt det räcker.”

Alliss Wadd har fått ett hopplöst läge i klass 2 på V75. I den förra starten hoppade hon, kom tillbaka och satt sedan fast med mycket sparat. Skulle det lösa sig från spår tolv bakom bilen är hon en rysare även om Tomas ligger lågt.

”Hon har gjort två jättefina lopp, men det blir svårt att vinna från det här läget. Vi kör med vanlig vagn och barfota på lördag.”