Läge för Frisco

Ajlexes Frisco och Vickie Frontline till Bergsåker i morgon kväll. Båda har vissa segermöjligheter, möjligen med ett litet plus för Frisco.

Efter lördagens långsittning på Bollnäs och kuskviktoria på V75 är det åter till vardagen för Tomas Pettersson. Vickie Frontline vann i debuten, men galopperade efter aktionsproblem i den andra starten. Nu står hon med 20 meters tillägg i ett treåringslopp för ston.

”Jag hoppas att det var banan i Östersund som var för hård för henne förra gången. Det är en fin häst som dock verkar möta några som kan bli bra. Men fungerar bara travet så bör hon kunna vara en bit fram”, säger Tomas Pettersson.

Ajlexes Frisco hoppade också senast när Tomas tog i honom en bit efter start för att söka sig ner i position. Det var en lite stökig situation med en häst som galopperade bredvid och normalt är han ganska travsäker. Nu står han perfekt inne i loppet men har bakspår på tillägg över kortdistans och det kan bli många att runda om han ska vara med och göra upp om segern.

”Han fick ett snabbjobb efter galoppen senast och borde ha fått upp tempot. Får vi bara en hygglig resa så tror jag nog att vi kan vara med och göra upp om segern. Motståndet ser inte allt för avskräckande ut.”

Senast gjorde Happy Fighter ett riktigt bra lopp som montétvåa på Romme. Uffe Frontline fick nöja sig med en åttonde plats och sista pengarna.