Läge för Quantum Estelle på V75

Solänget idag, Hagmyren imorgon och Bergsåker på måndag. Bäst chans har Quantum Estelle fast hon går ut mot tuffaste motståndet i Diamantstoet på Solänget idag.

Från spår tre bakom bilen bör hon kunna hitta till spets bara hon sätter fötterna rätt från början. De två senaste starterna visar att formen är på topp och inget tyder på att det ska vara annorlunda idag.

”Det svänger fort, inför förra starten var det några journalister som frågade om hon hade på V75 att göra och nu är hon favorit. Hon har tränat som vanligt och det blir barfota runt om igen”, säger Jenni H Åsberg från transporten på väg upp mot Örnsköldsvik.

På Hagmyren selar Jenni ut Selma Töll som vann två lopp i slutet av förra året, men som inte fungerade när det var dags att gå ner i tider efter vinterträningen. Nu har hon gjort två starter och fungerade bra i den senaste. Från spår åtta bör hon få ett bra lopp och utsikterna för Terese Rosén som kör i lärlingsloppet att komma iväg felfritt är ganska goda.

”Jag hoppas att hon gått fram ytterligare med det förra loppet i kroppen. Men eftersom hon varit så knepig får vi ligga lite lågt. Hon är inte helt lättkörd.”

Tomas Pettersson startar M.J.’S Storm och Höstbo Elis på Hagmyren. Storm var duktig förra året, men har haft problem i år och inte startat på ett tag. Han är ordentligt tränad inför den här starten och bara han kan hålla nerverna i styr ska han kunna ta en hygglig placering i det här fyraåringsloppet.

Höstbo Elis gör sin andra start i ett treåringslopp. Det rör sig om en riktig talang som behöver slipas till. Förra gången strulade det med armbågsskydden som han nu kommer att slippa med ny balans.

”Det känns som en riktig häst som ska kunna duga ganska långt i ett sådant här lopp”, säger Tomas genom Jenni.

På Bergsåker ska Vici Frontline gå med norskt huvudlag för första gången. Han har varit en besvikelse så här långt. Uppgiften nu ser lämplig ut på papperet men Tomas och Jenni ligger lågt.

”Han måste rycka upp sig om han ska ha någon chans. Det är i alla fall en fördel att det är kortdistans.”

Vickie Frontline har inte startat sedan i juni. Inför comebacken har hon gått några snabbjobb och fungerat bra. Nu är det en ganska stor galopprisk från spår två i volten. Men hon har högre kapacitet än vad hon visat hittills och kliver hon iväg felfritt kan det bli en hygglig placering.

”Det är en fin häst i grunden, men vi har inga större segerfunderingar innan hon visat bättre takter i lopp.”

Estelle Carjan är ett nervknippe som galopperade omotiverat när hon hade andraplatsen klar senast. Nu har hon spår ett och Tomas vill köra henne i ledningen. Kliver hon bara iväg felfritt kan han nå dit.

”Hon får göra några starter till, men fungerar det inte är det dags att lägga av med henne”, säger Jenni.