Läge för Symphonie och Frost

M.J.’S Frost är en kapabel treåring när han håller sig i trav. Symphonie One är startsnabb och har vunnit hälften av sina lopp hittills. Båda kan ta fina placeringar på Rättviks måndagstrav.

M.J.’S Frost höll sig i skinnet senast och blev tvåa senast. Tomas Pettersson tycker att han står på tur för vinst nu.

”Han känns rätt så fin och borde ha en hygglig chans här även om det är svårt att värdera motståndet på förhand i de här loppen.”

Symphonie One vann senast efter att ha pullat hårt i ledningen i ett lärlingslopp med Jenny A Björk i vagnen. Nu väntar final i Dalatravets treåringsserie med lite hårdare motstånd. De som har sprungit in mer pengar har dock sämre lägen och det är väl inte omöjligt att Symphonie tar ledningen igen.

”Hon var duktig i debuten för oss och har tränat normalt efter. Hon borde få ett vettigt lopp och jag är inte så orolig för att hon ska bli för het. Vi får se hur det utvecklar sig, men trea, fyra bör vi väl kunna bli”, säger Tomas.

På tisdag startar Vici och Ukulele Frontline på Gävle. Vici har varit besvärlig så här långt, men har nu skött sig och hållit sig i trav i tre provlopp. Spår fem i volten var dock det sämsta han kunde få.

”Jag litar inte på att han är stabil när det blir allvar, särskilt inte från det här spåret. Går han felfritt får vi ser hur långt det räcker.”

Ukulele tar pengar varje gång, men har inte varit nära att vinna de senaste månaderna.

”Han är jämn och säker, men jag tycker att han borde kunna växla upp ett snäpp. Långdistans är i alla fall inga problem och nu kommer jag att prova ryckhuva för första gången. Men det ser ut som att det är några för bra som är med för att han ska kunna vinna.”