Läge för Uffe att kaxa upp sig

Innerspår på tillägg och kortdistans. Det är lika med perfekta förutsättningar för Höstbouffe på Bergsåker i morgon, måndag.

”Han brukar bli kaxig när han får smyga med i ryggar. Klaffar det på vägen bör han kunna vara bland de tre första”, säger Tomas Pettersson.

Formen är hygglig och fötterna höll bra efter barfotaloppet senast så skorna åker av igen. Motståndet ser inte ut att vara av värsta sorten. En bra chans alltså.

Platsförväntningarna levde Make It Best upp till på Gävle under söndageftermiddagen. Han blev tvåa i sitt montélopp som öppnades på 10,7 första 500. Make It Best höll bra i det hårda tempot och närmade sig vinnaren sista biten och var klar tvåa på 14,1. Ridande Jenni H Åsberg hade inget att klaga på, travet stämde bra och Tomas betyg var ”klart godkänd” efteråt.

Så fort kommer knappast She´s Racy att gå på Rättvik på tisdag. Från spår två på tillägg med tolv hästar på start kan det gå hur som helst.

”Hon gick skapligt senast och jag är nöjd bara hon sköter sig och man kan börja tävla och inte enbart inrikta sig på att hålla henne i trav. Någon sköntravare blir hon aldrig. Men jag tycker att det fungerar bättre nu”, säger Tomas.