Läge för Whynot Me

Whynot Me har fått bra läge på Rättvik imorgon och kan ha vinstchans om han håller sig i trav. R.K. Rapida har också passande förutsättningar. På skärtorsdagens stortävlingar på Gävle får Doyoucash In en ny chans att gå felfritt, Quantum Estelle provar kortdistans och Alexander U.R. stöter på hårt motstånd på V75.

Whynot gick felfritt senast och skötte sig skapligt som fyra. Det blir öppet huvudlag, skor på och vanlig vagn igen.

”Det viktigaste är att han går felfritt, men han har fart för att räcka långt här”, säger Tomas Pettersson.

R.K. Rapida var fin i comebacken på Bollnäs och gick i ledningen när hon galopperade i sista sväng.

”Det var snöpligt. Hon fastnade i den smetiga banan när jag ökade farten. Jag tycker att hon ska räknas tidigt i det här loppet även om det var länge sedan hon gick riktigt bra.”

R.K. Rapida kommer att gå med öppet huvudlag. Barfota runt om och vanlig vagn.

På torsdag är Doyoucash In som galopperat i sina senaste fyra starter först ut. Den här gången från spåret längst bak i ett 15-hästars fält.

”Han känns rätt okey för dagen och borde hålla skaplig form. Lite mariga förutsättningar nu, men jag tycker att han ska spurta förbi ett gäng till slut. Vi får se hur långt det räcker om han håller sig i trav”, säger Tomas Pettersson.

Doyoucash In brukar gå med norskt huvudlag, men har inte riktigt bestämt hur det blir den här gången. Det blir skor på och vanlig vagn.

Quantum Estelle har blivit bättre och bättre för varje start i år och vann senast på Bollnäs, låt vara mot billigt motstånd. Nu är det tuffare emot och kortdistans i ett lärlingslopp där Niclas Hammarström kör. Hon kommer att gå barfota runt och med vanlig vagn och öppet huvudlag.

”Med lite överpace ska hon nog kunna duga en bit”, tror Tomas Pettersson.

Alexander U.R. blev tvåa när han debuterade i stallets regi. Han tränar allt bättre men möter nu tufft motstånd på Gävles V75:a. Alexander U.R. startar längst bak och kommer eventuellt att gå barfota runt om, men i alla fall fram. Det blir ryckhuva den här gången och vanlig vagn. Långdistans är passande och Tomas har inte givit slaget förlorat på förhand.

”Jag tror att han kommer att hänga med bra. Vi får försöka snirkla oss fram samtidigt som vi sparar på krutet så får vi se hur långt det räcker på upploppet.”