L’Amoureuse tillbaka efter hårdträning

L’Amoureuse var inte bra i sin senaste start, men hade gjort hyggliga jämna insatser i starterna innan dess. Nu är hon tillbaka idag på Rommes lunchtrav efter en tids hårdträning.

”Hon har fått träna på rätt så rejält och var inne på banan och gick 21 för tio dagar sedan. Jag hoppas att jag kan komma ner i ett vettigt läge sedan får vi se var hon står och hur långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best är tillbaka i favoritdisciplinen monté på söndag när Gävle kör en extra V75-0mgång. Senast gick han fort framför vagn, men blev ändå oplacerad. Nu rider rutinerade Jenni H Åsberg.

”Jag tycker att han håller fin form och hade lite otur med dåliga ryggar senast. Han var inte tom i mål, vilket är bra inför den här starten. Nu blev det ganska hårt emot, men han hänger med och sedan får vi se hur långt fram det kan räcka.”

I de senaste starterna på Bergsåker och Romme har det blivit pallplatser för alla hästar på träningslistan.

Ajlexes Frisco avslutade bra till en andraplats på Bergsåker efter att ha hamnat långt bak från början och Tomas fick lucka i sista sväng efter att ha tagit sig fram invändigt. Happy Fighter blev trea i monté. På Romme såg Höstbo Stig slagen ut på upploppet, men kontrade storstilat till vinst.