Lämpligt för Make It Best på Romme

Tufft för Tango, uselt läge för Uffe och medelmåttigt motstånd för Make It Best. Så kan man sammanfatta kvällens starter på Romme.

Tufft för Tango, uselt läge för Uffe och medelmåttigt motstånd för Make It Best. Så kan man sammanfatta kvällens starter på Romme.

Mitt Hjärtas Tango fortsätter i treåringsloppen där han inte riktigt fått till det i de senaste starterna. Han har svårt att hålla sig i trav och möter bra kullkamrater även den här gången.

”Han tränar bra och jag har tyngt ner honom lite för att få honom stabilare. Sköter han sig och får ett skapligt lopp ska han kunna vara trea, fyra i det här loppet”, säger Tomas Pettersson.

Höstbouffe hoppade senast, något han inte brukar göra:

”Jag provade att köra barfota enbart fram och banan var inte i toppklass precis. Det var nog därför han galopperade.”

Annars är Uffe jämn och säker och den här gången kommer han att gå antingen med skor runt om eller barfota runt om beroende på hur banan ser ut i kväll. Uffe har ett vanskligt utgångsläge med spår fem i volten längst bak.

”Blir det skitigt kör vi barfota och jag tror nog att han kommer att göra ett bra lopp igen och vara med en bit fram om vi får ett bra lopp med rätt ryggar.”

Make It Best startar också från spåret längst bak på tillägg. I monté brukar det dock inte ha så stor betydelse. Jenni H Åsberg rider som vanligt.

”Han har varit duktig på slutet och ser fin ut även om vi fått träna lugnare på grund av att det frös till och blev hårt. Det är många emot, men går han bara felfritt ska han väl kunna vara med i den främre träffen.”

Senast på Bergsåker gick Inga-Lill Laday godkänt som sexa i ett treåringslopp. Adore Sutola blev sjua och Shaded oplacerad på Bollnäs. Båda gick mest ut för att få upp tempot.

”Vi startade istället för att köra ett snabbjobb eftersom det var trav på hemmaplan. Jag tror att båda är bättre nästa gång och hoppas att de får vara med i Gävle i nästa vecka.”