Lämpligt för Vide

Breddtrav på Hagmyren i morgon där Vide Viking ser ut att ha en lämplig uppgift. Sedan Bollnäs på måndag där Sara K.M.E. kan ta en plats, Höstboballerina står illa till och i första hand ska gå felfritt samt kval för Thelma M.M. som varit borta länge.

Vide har spår fem i tilläggsvolten och Jenni H Åsberg, som kör. får börja med att se till att han går iväg felfritt. Gör hon det så ser uppgiften inte allt för svår ut.

”Han känns fin i träningen, men har inte fått till det i loppen. Nu är motståndet lämpligare och han borde kunna vara en bit fram här”, säger Tomas Pettersson.

På Bollnäs lunchtrav på måndag gör Sara K.M.E. comeback efter vinterträningen i ett stolopp. Från spår långt ut på vingen kan det bli knepigt.

”Hon har trimmat på bra i vinter och känns fin och mer mogen inför fyraåringssäsongen. Men läget är bökigt och hon behöver nog några lopp för att få upp det rätta tempot. Det kan kanske räcka till en plats.”

Höstboballerina har heller inte haft någon tur i spårlottningen. Hon har bra fart, men lätt för att galoppera. Men med sommarbana är förutsättningarna bättre.

”Hon har tränat bra och är redo för en bra insats. Det är en klar fördel med sommarbalans, men prio nu är felfritt och att ta en placering”, säger Tomas.

Hans egna Thelma M.M. gick riktigt bra som tvååring. Men gjorde inte en enda start som treåring på grund av en rad problem.

”Det har varit sju sorger och åtta bedrövelser, men förhoppningsvis ska hon hålla ihop nu.”