Långresa för Ojjdo och Barry

G.G. Ojjdo och Barry Wadd gör idag resan till Bodens stortrav. Imorgon startar Whynot Me och K.S. Cascade på Bollnäs där även Nice Knight och Avantis Mr Walker ska kvala.

Ojjdo och Barry lastades halvfem i morse och när hästbussen passerade Umeå med 30 mil kvar till Boden lämnade Tomas Pettersson följande rapport.

I senaste starten gick G.G. Ojjdo skapligt i just Umeå, men han har gått bättre. Långdistans är passande, fjärdespår i volten innebär alltid en viss galopprisk.

”Han har känts fin i träningen efter senaste loppet så vi provar igen. Det är ett tufft lopp idag och kan vi vara trea, fyra är jag nöjd. Vi kommer att prova att ta av framskorna för att få honom lite friare. Det blir vanlig vagn.”

Barry Wadd var en besvikelse i senaste starten på Solvalla. Nu är förutsättningarna de samma med spår elva på långdistans. Dock med voltstart den här gången.

”Vi har kollat honom efter Solvalla och inte hittat något fel så vi provar igen. Läget är dåligt och jag kommer att köra snällt så får vi se hur långt det räcker.”

Väl hemma igen fram på småtimmarna imorgon är det bara att sova en stund och sedan ladda om för Bollnästravet på eftermiddagen.

Whynot Me provar igen i monté efter galopp i de två senaste starterna. Han har fått pausa ett tag och Jenni H Åsberg kan förhoppningsvis hålla honom i trav.

”Vi får hoppas att tävlingspausen gör att han inte stressar upp sig. Han tränar bra och går han felfritt ska han kunna vara med bland de tre första här.”

K.S. Cascade har haft svårt att få till och har otur i spårlottningen igen. Han är svår i volten och från spår fem i tilläggsvolten får Tomas ta till sina bästa körhänder om det ska bli felfri avgång.

”Det vore roligt om det lyckades och vi fick se vad han kan göra i ett felfritt lopp. Han känns klart bättre än raden.”

I kvalloppet ska Nice Knight och Avantis Mr Walker få en värdemätare.

”Det är trevliga hästar båda två. Vi får se vad de kan göra i kvalet och se hur långt det är kvar till start.”