Långt för Ojjdo

Older Than Bran gör comeback på Bergsåker imorgon. På lördag ska G.G. Ojjdo pröva passande tre varv på Gävletravet där även Lolee Trizzofrock och R.K. Rapida startar.

Older Than Bran gjorde några starter som tvååring och tog prisplaceringar. Nu väntar comeback i ett treåringslopp för ston och spår två i bakre volten. Viss galopprisk, men håller hon sig i trav så tror Tomas Pettersson att det kan gå skapligt.

”Hon har tränat ganska bra, men det är svårt att veta var hon står. Det är en lätt och fin märr och jag hoppas att hon kan ta en hygglig placering här.”

Lolee Trizzofrock är också ute över långdistans i sin andra start för stallet. I debuten blev det galopp från femte spår och hon var lite seg efter galoppen, men borde vara bättre nu med det loppet i kroppen.

”Det ser ganska tufft ut. Är vi trea, fyra är jag nöjd. Vi kör barfota runt om och med norskt huvudlag.”

G.G. Ojjdo schabblade till i början av upploppet senast och förlorade några meter, sedan spurtade han bra men fick stryk med en nos.

”Han har bara gjort bra lopp sedan han kom till oss. Han tar loppen bra och riktigt lång distans borde passa honom bra. Han ska vara med i segerstriden.”

R.K. Rapida var duktig senast när hon efter en inledande kort galopp spurtade till en andraplats i ett comebacklopp. Nu är det tuffare motstånd i Maharajahs stoserie. Men Rapida har fått ett passande smygläge.

”Bara hon fungerar och håller sig i trav är det inga problem att hänga med. Vi kör barfota runt om igen”, säger Tomas Pettersson.