Lättare än vanligt för Stig

Västerboflashlight gör sin andra start och Höstbo Stig möter lättare motstånd än vanligt. Båda har hygglig chans att vara med och göra upp om segern på Bollnäs.

Västerboflashlight gör sin andra start och Höstbo Stig möter lättare motstånd än vanligt. Båda har hygglig chans att vara med och göra upp om segern på Bollnäs.

Västerboflashlight var hygglig i debuten utan att glänsa. Efter det hade hon problem med blodvärdena som nu är bra igen. Men Tomas Pettersson är ändå osäker på var hon står idag.

”Det är en fin häst, men hon har ju fått stå över en del jobb och är svårbedömd idag. Men stämmer det har jag vissa förhoppningar.”

Höstbo Stig var duktig tvåa senast och har gått bra i alla lopp på senare tid, även om han blev trött efter en snabb öppning i Kallblodsderbyt. Nu är det mycket billigare motstånd även om det är några hyfsade konkurrenter med.

”Det är inte bara att gå ut och vinna, men visst borde vi vara med och göra upp om segern. Jag planerar att köra barfota fram, men vi får se hur hård banan är efter allt regnande.”

Usain Frontline blev diskad i sitt första premieförsök, sedan var han förkyld och struken när han skulle försöka igen. Nu är det tredje gången gillt och håller han sig i trav bör det gå vägen.

Senast på Romme blev det fjärdeplatser för Höstbouffe och Mitt Hjärtas Tango, som blev trött på slutet. Sergio Frontline gick bra igen i monté när han blev tvåa på Solvalla.