Leia har bra läge på Valla

Leia Skywalker går ut i ett treåringslopp för ston på Solvalla under onsdagskvällen och kan ta en framskjuten placering. Hon gick bra senast och är fin i träningen.

”Det ser ljust ut framöver för henne och nu ser motståndet inte allt för blodigt ut. Jag tror inte att hon gör bort sig, sedan kanske det inte räcker till seger. är hon bland de tre första är jag jättenöjd”, säger Tomas Pettersson.

På torsdag är det dags för Bollnäs lunchtrav. Först ut är Sergio Frontline som var lite bättre senast. Han kan ha lite nytta av den insatsen nu. Men Tomas ser ingen given segerkandidat i honom.

”Jag hoppas att han fortsätter som senast och tjänar pengar. Mer går nog inte att begära just nu.”

Twigs Ceasar avslutade treåringssäsongen med seger. Han skulle ha årsdebuterat tidigare, men fick ett tramp och blev struken. Nu är han återställd och känns bra i träningen även om han är flegmatisk.

”Det är svårt att veta var han står. Han kan nog behöva några lopp för att få upp tempot. Men motståndet ser inte så svårt ut så vi får se hur långt det räcker.”

Sist ut är Happy Fighter som har fått dåligt läge i ett P21-lopp. Senast var han seg i ett montékval.

”Jag tror att han går bättre bakifrån så läget är kanske inte så dåligt. Mot det här motståndet borde han ha en skaplig chans”, säger Tomas Pettersson som också glädjer sig åt att treåriga M´J:s Storm är klar för kval.

I de senaste starterna har Make It Best varit duktig som fyra på Gävle där han var en av de minst betrodda. I övrigt gick det dåligt. Truelove Frontline hoppade på Solvalla dör Höstbo Stig hamnade på vingel och utgick. Sedan blev Höstbouffe oplacerad på Bergsåker trots en bra tid.