Leia och Flashlight möts

Treåringslopp med fina prispengar på Bollnäs. Då möts Västerboflashlight och Leia Skywalker. Henrik Svensson kör Flashlight och Tomas Pettersson tar hand om Leia. Båda tränar bra och kan vara med och göra upp i tätstriden. Förutsatt att de kommer iväg.

De hade nämligen ingen vidare tur i spårlottningen. Flashlight har knepiga spår fyra och Leia inte mindre komplicerade spår fem i volten.

”Det var ju inga önskelägen precis. Men håller de sig på benen så kan det gå bra”, säger Tomas.

Fashlight har fått en start i kroppen och borde ha fått lite mer tempo i kroppen efter det.

”Hon känns intressant och går hon bara felfritt får Henrik köra till slut, så får vi se hur långt det räcker. Leia var duktig senast och känns fin i träningen. Kommer vi bara iväg ska hon kunna vara med i slutstriden.”

I det avslutande comebackloppet har Sergio Frontline fått läge långt ut på vingen över kortdistans. Ingen tur med spårlottningen där heller alltså. Han har känts bra i snabbjobb och Tomas andas optimism.

”Jag tror att han är lite på gång och på väg upp i form.”

Senast på Romme var Höstbo Stig tillbaka i gammalt gott slag som trea. Hade han fått fritt 700 kvar hade han kanske kunnat utmana Björs Viking och Art Nökkve två som lotsade undan när Stig satt fast.