Leia och Uffe till Östersund

Vinst för Make It Best i lördags i Rättvik och i morgon måndag går transporten till Östersund med Leia Skywalker och Uffe Frontline.

Leia Skywalker var ute mot tufft motstånd senast och när det sedan blev galopp i starten efter en sällsynt illa ledd volt fick hon bara ett snabbjobb. Tomas Pettersson hoppas att formen ändå håller i sig när hon nu startar från tillägg i ett treåringslopp i Östersund.

”Det kan vara lite långt mellan starterna, men jag tycker nog att hon ska kunna vara med bland de tre första här om hon går som hon har gjort de senaste månaderna.”

Uffe Frontline var dålig i debuten. Efter den har han tränat på och gått två provlopp. Det senaste med en ett avslutande 17-varv.

”Han borde vara lite bättre nu. Spår fem är inte så roligt, men jag tror att 1600 är en passande distans.”

På onsdag åker Höstbo Stig till Bergsåker. Senast blev han tvåa på Solvalla efter ett minst sagt struligt lopp där det blev stopp på sista bortre långsidan. Det var en prestation att han kom tillbaka till en andraplats efter den malören .

”Han gick klart godkänt och har tränat som vanligt. Nu har han gått upp en klass i de nordsvenska fasta propositionerna och står därmed lite hårdare inne, men är han som vanligt har han en hygglig chans att vara med i segerstriden.” 

Make It Best gjorde sitt bästa lopp på länge när Jenni H Åsberg lotsade fram honom till en knapp men säker montévinst på Rättvik. Sweet Letter gick i rygg ledaren på Solvalla, hängde inte riktigt med när tempot skärptes på sista varvet, men fick upp farten igen och blev femma på 18,5 i sin andra start som tvååring.

”Hon uppförde sig bra och gick ett bra lopp.”