Leia och Vickie med chans på söndag

Leia Skywalker och Vickie Frontline har hyggliga segerchanser på Bergsåker på söndag. I morgon lördag gör Ursula Frontline debut på Gävles breddag och där är förväntningarna lägre.

”Hon har tränat på hela tiden, men det har varit svårt att få rätta orken i henne och det har tagit tid. Hon står och stampar på samma ställa och kan väl gå 19,5-20. Det kan nog behövas lite mer, men vi tyckte att det var ett bra tillfälle att debutera en sådan här dag och se om hon piggnar till när det blir lopp. Förhoppningen är att hon ska utvecklas när hon börjar starta”, säger Tomas Pettersson.

Då är han mer uppåt om hästarna som åker till Bergsåker på söndag. Leia Skywalker var trea på V75 senast och klev då iväg från spår två i den giltiga starten, men hoppade i en omstart. Nu är förutsättningarna de samma i det stolopp som hon är med i.

”Kliver hon bara iväg felfritt och vi får en någorlunda position bör hon kunna vara med i segerstriden. Det ser ut att vara ett jämnt lopp, men hon är en av dem som kan vinna. Det är dagsform och positioner som kommer att avgöra.”

Vickie Frontline är Pam Frontlines första avkomma som nu ska debutera. Hon är väl förberedd och riktigt fin enligt Tomas. Från spår sex i volten kan hon få en bra position om hon kliver iväg från springspåret.

”Hon möter äldre hästar, men jag skulle inte bli förvånad om hon vinner. Samtidigt tänker jag inte köra livet ur henne i debuten.”