Leif från start på Bollnäs

Ajlexes Leif står 20 meter före och har en bra chans att hålla undan till en bra placering på Bollnästravet under måndagskvällen. Viggo Frontline har också en vettig chans om han når spets, medan Adore Sutola jagar pengar. På tisdag provar Barry Wadd och Front Pace på Solvalla.

Det blev en bra avslutning på veckan med segrar för Doyoucash In på Hagmyren och R.K. Rapida på Solvalla som toppar.

Nu väntar måndag kväll och hemmaplan där Ajlexes Leif är först ut. Han och Global Uppermost står start och är topptippade i sitt lopp och Tomas Pettersson tror att Leif kan göra ett bra lopp igen.

”Han har gjort det bra hittills, senast gick det riktigt fort sista biten och han har lite svårt att snabbt växla tempo eftersom han är stor och tung. Han låg på lite under loppet och jag tror att det är bättre med voltstart. Vi borde kunna vara med och göra upp om segern. Han ser jättefin ut i träningen.”

Adore Sutola och Viggo Frontline möts i samma lopp där de står start. Jenni H Åsberg kör Adore som gjorde det han kunde senast i monté. Då hade han inte startat på ett tag och det är möjligt att han är lite piggare nu när han fått en genomkörare. Jenni kommer att köra snällt och hoppas att hon kommer fram invändigt till en hygglig placering.

Viggo Frontline var ute i hetluften på Solvalla senast och gick en bra tid. Nu har han bra läge och kan ta spets.

”Det känns som en vettig chans. Han känns bra för dagen och står hyggligt inne i loppet”, säger Tomas.

På tisdag kväll går transporten åter till Solvalla och Barry Wadd ska förhoppningsvis kliva iväg felfritt från spår fyra i volten och sedan hålla sig i trav hela loppet.

”Han behöver rutin och det var dåligt anmält. Han är inte sämre än de hästar han möter här. Men det handlar i första hand om att han ska sköta sig.”

Front Pace var trea senast på Solvalla med krafter kvar och har ryckt upp sig. Läget är bra, men motståndet är ganska tufft.

”Men vi bör kunna hamna bland de fem första”, gissar Tomas Pettersson.