Leif i favoritposition

Lunchtrav på Rättvik imorgon och Ajlexes Leif lär bli favorit. Om det går vägen kan Tomas Pettersson ha en chans att ta hem kuskchampionatet. På onsdag går Avantis Red Witch och Quantum Estelle ut på Solvalla. Dock från dåliga lägen.

Leif har aldrig galopperat och gjort bra insatser i stort sett varje gång han startat och det finns inga tecken på att det inte skulle bli samma visa på Rättvik.

”Han känns bara fin i träningen och borde ju vara en av dem som gör upp om segern om det löser sig på vägen. Han är kvick ut och från innerspår på tillägg borde vi hitta ett bra läge. Det finns alltid en risk att bli fast, men det brukar lösa sig”, säger Tomas.

Han är mindre optimistisk vad gäller Avantis Red Witch och Quantum Estelles starter på Solvalla. Den Röda Häxan skrällde senast på just Solvalla, men från spår tolv bakom bilen kan det bli svårt.

”Hon står bra inne, men med det här läget på kortdistans…. Hon fick allt serverat senast och var duktig. Det var skoj att hon fick visa ad hon kan. Hon får gå med skor som senast.”

Quantum Estelle har inte startat på några veckor, men formen är rätt så bra. Men från spår åtta bakom bilen blir det knepigt även för henne.

”Jag får nog köra för att vi ska bli prisplacerade med båda på Solvalla”, säger Tomas Pettersson.