Leif lunchar i Rättvik

Ajlexes Leif kommer att vara en av de mer betrodda i lopp 2 på Rättviks lunchtrav imorgon. Dit åker även Sidney Crosby, Lolee Rockza och Avantis Red Witch som alla tre har vilat ett tag från tävlandet. På fredag gör My Gifted My comeback på Bollnäs.

I första loppet på Rättvik möts Sidney Crosby och Lolee Rockza som är ny i träning hos Jenni H Åsberg och Tomas Pettersson. Jenni kör henne medan Tomas tar hand om Sidney Crosby som hittills inte vunnit men som hängde med bra under treåringssäsongen. Tre starter i januari var så där och han har fått ladda batterierna.

”Han känns rätt så fin i träningen, men det kan fattas lite tempo. Han borde kunna göra ett bra lopp, men jag kommer att köra snällt. Det gäller överlag. Vi har haft infektioner i stallet och vi kommer att ta det försiktigt för att ha hästarna på topp i sommar”, säger Tomas Pettersson.

Lolee Rockza har gjort några starter i början på året innan hon kom till Jenni och Tomas för ett miljöombyte.

”Hon har tränat på och det finns inget att anmärka på. Hon har gått ett snabbjobbi 21-fart utan några problem. Hon kommer att gå med skor runt om och ett stänknät.”

Ajlexes Leif var favorit i sin första start för året. Han tog ledningen och Tomas fick dämpa tempot första varvet. Men på upploppet blev det soppatorsk och Leif slutade fyra. Efteråt visade det sig att han hade en halsinfektion.

”Vi var besvikna efter årsdebuten. Men han borde ända ha nytta av det loppet nu. Efter behandling och vila har han bara gått två jobb. Han var riktigt laddad i måndags. Vi provar barfota runt om nu.”

Från spår fem bakom bilen på kortdistans är det upplagt för att försöka nå spets. Men Tomas är inte säker på att han hinner dit.

”Det är några snabba innanför så vi får se. Vi kör med norskt igen för att han inte ska ödsla onödigt krut i början.”

Avantis Red Witch är snabb men osäker. Från spår fem bakom bilen borde det bli felfri avgång.

”Jag tror att hon kan göra ett hyggligt lopp. Helst i rygg. Det blir barfota runt om.”

På har fredag kör Bollnäs kvällstrav med spel på V64 hos ATG. My Gifted My gör sin första start för året över kortdistans och med spår fem bakom bilen. Normalt sett perfekta förutsättningar för honom.

”Han har tränat bra och det är perfekta förutsättningar. Han kan bli allt mellan etta och femma. Man vet aldrig med honom.”