Leif och Barry till Rättvik

Fredagskvällen på Rättvik och lördag kväll på Bollnäs. Tomas Pettersson kör Ajlexes Leif och Barry Wadd i Rättvik, medan Jenni H Åsberg får hoppa upp bakom My Gifted My, Victor Frontline och Kronbruden på Bollnäs eftersom Tomas åkt till Skellefteå för att köra Selma Töll på V75.

Det rullar på bra för stallet. Den hyggliga helgen på Solvalla följdes upp med en andraplats för Alliss Wadd och seger för Kimbee Dream på Gävle i måndags. Tomas och Jenni har kommit upp i två miljoner inkört i år och därmed redan slagit förra årets resultat med råge och det med betydligt färre starter.

På fredag har Tomas två halvchanser med Ajlexes Leif och Barry Wadd.

Leif var nära att vinna i ledningen senast, men fick ge sig för Lyckans Star som är med igen och dessutom från mycket bättre läge. Leif får gå bakifrån den här gången och förmodligen för första gången springa en bit ute i spåren när det ska avgöras.

”Jag har varit nöjd med honom i hans tre starter så här långt och han verkar bli bättre och bättre för varje start. Han kommer säkert att vara med en bit fram igen. Känns det bra får vi försöka hitta bra ryggar och dra på sista biten.”, säger Tomas.

Upplägget blir det samma med Barry Wadd som står med 20 meters tillägg. Den senaste starten var ett fall framåt. Barry höll sig i trav och gick bra som fyra. Nu möter han ganska bra hästar igen.

”Det kan bli svårt att vinna, men han är inte så tokig. Vi får se hur det känns och köra efter det.”

På Bollnäs börjar det med My Gifted My som hamnat i poängnöd och är med i ett comebacklopp från tillägg. 

”Det kan nog vara bra att han får gå bakifrån. Han har gått lite väl mycket i ledningen och senast vek han ju sig i den positionen. Det känns som att han är på gång i träningen.”

Victor Frontline var seg i den senaste starten som var i monté. Han fick ta det lugnt någon vecka efter den starten och har tränat bra efter vilan.

”Jag tror att formen är som tidigare, innan montéloppet. Han har tränat bättre än han tävlat”, säger Tomas.

Kronbruden gick rätt så bra senast från ett svårt läge. Nu har hon dåligt läge igen. Hon verkar vara på rätt väg och kan nog tjäna pengar igen i det här stoloppet.

Kronbruden kommer att gå barfota för första gången och det blir barfota runt om även för My Gifted My och Victor Frontline.