Like A Boeing och Gossip’s Lord i uppgörelse

En hektisk veckända stundar med hela 13 hästar till start. Det börjar i Bollnäs i kväll med att Like A Boeing och Gossip’s Lord möts i ett högt doterat treåringslopp. Senare startar Symphonie One och Quantum Estelle.

På lördag kväll blir det fullmatat i Gävle där Höstbo Elis och M.J’S Frost möts. Kimbee Dream gör montédebut, Leia Skywalker och Remains möts, liksom Unique Frontline och Estelle Carjan i ett läringslopp, därutöver startar även Sweet Letter.

På söndag åker Jenni H Åsberg med Ekets Patrik till Dannero för ett montélopp.

Like A Boeing blev trea senast efter att ha gått i ledningen. Tomas Pettersson var inte riktigt nöjd efteråt.

”Han borde ha varit lite vassare, men jag tror att han blir bättre och bättre. Det känns så i träningen. Han har bra läge igen och borde kunna vara en bit fram.”

Gossip’s Lord hoppade från start senast, men har varit fin i starterna innan. Nu har han spår tre i volten och borde kunna komma iväg felfritt. Jenni kommer att prova att byta bett på honom och han har en bra chans om det inte blivit lite långt emellan ett riktigt lopp.

Quantum Estelle var ute på V75 i förra starten och skötte sig bra, men satt fast med krafter kvar. Positivt då var att hon klev iväg i voltstart relativt stabilt. Nu har hon fått spår fyra från tillägg.

”Det kan bli lite knepigt. Men kliver hon bara iväg felfritt ska hon kunna vara med i segerstriden. Hon kommer att gå barfota runt om och är nog den bästa chansen på Bollnäs ikväll”, säger Tomas Pettersson.

Symphonie One startar också i treåringslopp och har fått bra läge bakom bilen eftersom hon visat tidigare att hon kan vara snabb ut. Det var hon inte senast då det visade sig efteråt att hon sprang med en rejäl halsinfektion. Nu är hon frisk och har gått ett banjobb i 20-tempo på ett bra sätt.

”Hon såg jättefin ut i intervallerna i måndags. Jag kommer att köra snällt så får vi se hur långt det räcker.”

På Gävle gör Höstbo Elis debut. Han är fortfarande hingst och lite ofokuserad. Han går med tung balans och är inte helt lättkörd.

”Det ska bli spännande. Det finns mycket i honom, men han måste få tid att trava in sig om det inte ska bli galopp. Håller han sig i trav kan han nog landa på en 33-tid.”

M.J’S Frost hade också känningar i halsen senast och var lite seg. Nu tränar han bra och ska ses som en outsider från 40 meters tillägg. Jenni kör och Tomas sitter upp bakom Elis.

Jenni svingar sig sedan upp på Kimbee Dream som hon efter att ha kvalat in honom i monté testade i ytterligare 500 meter i 15-tempo.

”Jag tycker att det ser ut som att han trivs under sadel, men eftersom han underpresterat i sulkyloppen så får vi nog ligga lågt till han visat en verklig förändring i monté”, säger Tomas.

Sweet Letter var småseg senast på Solvalla. ”Hon vill inte blomma ut, men nu är det mer passande motstånd och ett bättre läge. Hon ska kunna ta pengar, men som det sett ut på senare tid är hon inget segerbud.”

Leia Skywalker gick ganska bra senast i ett lopp där det gick undan hela vägen. Att hon nu fått en lite längre paus mellan starterna tror Tomas bara är positivt.

”Jag vill helst köra henne i spets och kommer att försöka nå dit. Nu blir det skor runt om och norskt huvudlag.”

Remains är med i samma lopp och var positiv i senaste starten då hon satt i kön och gick bra till slut. Hon ser fin ut i träningen. Jenni hoppas få visa att hon inte är så tokig och hon kan vara med när det drar ihop sig till slutstrid.

Unique Frontline har inte startat på ett tag och fått träna ganska rejält istället. Hon känns lite bättre än tidigare, men vinst kan det knappast bli.

”Jag är nöjd om det går bra från start och vi är trea, fyra, femma. Norskt huvudlag den här gången.”

Estelle Carjan hoppade senast i Rättvik, möjligen på grund av att banan var lite stum och hon var nyskodd. Hon är en knepig, hetlevrad dam, men med mycket fart när det stämmer. Zandra Karismaa får i första hand koncentrera sig på att köra felfritt.

Ekets Patrik har haft ett tävlingsuppehåll på grund av halsproblem. Men på söndag är det dags för comeback på Dannero och Jenni rider som vanligt. Han har blivit lite rund om magen, men tränar bra. Från 40 meters tillägg på 1600 meter kan det räcka till en tredje, fjärdeplats.