Lite långt fram för Banker

Det blev dramatiskt när Banker Brodde gick ut på Gävle. Loppet blåstes av efter ett varv när Imbituba gick omkull. Efter en en kort paus kunde dock loppet köras och Banker blev trea efter en rykande spurt. Problem i sista sväng gjorde dock att det blev lite långt fram för att hinna först.

Det blev dramatiskt när Banker Brodde gick ut på Gävle. Loppet blåstes av efter ett varv när Imbituba gick omkull. Efter en en kort paus kunde dock loppet köras och Banker blev trea efter en rykande spurt. Problem i sista sväng gjorde dock att det blev lite långt fram för att hinna först.

I båda starterna hamnade Banker en bit ner i fältet från sitt bakspår, i loppet som fullföljdes gick han på i tredje spår på sista bortre långsidan och fick sedan gå i fjärde spår genom svängen. På det tappade han några längder när Sangiovese och Sören Eriksson aldrig gick ner i andra spår.

”Hade jag gått invändigt om honom hade vi definitivt varit i segerstriden. Nu blev det fel, men hästen var jättefin. Framförallt var han lugn och samlad trots att loppet blev avblåst. Han tog det lugnt innan det blev dags igen. Han har mognat sedan förra säsongen. Det är synd att han får lite utdelning på sin höga kapacitet, men det kommer”, säger Tomas Pettersson.

Pam Frontline fick en perfekt resa när hon kom ut i andra spår direkt och så småningom satt i andra par utvändigt. In i sista sväng styrde Tomas på i tredje, men det bet inte riktigt och Pam dalade över upploppet och blev utan pengar. Efter loppet blåste Pam rejält under lång tid.

”Jag vet inte om hon var lite för dåligt jobbad eller om det är halsen som spökar. Det lutar åt halsen, vi får kolla. Annars kändes hon jättefin så det nvar surt.”