Lördagkväll i Rättvik

Fyra till start på Rättvik under lördagskvällen. Lovely Star, Barry Wadd, Ajlexes Frisco och Like A Boeing är alla halvchanser. Några knepiga lägen och hyfsat motstånd. Men stallformen är på väg uppåt så det kan gå bra, åtsminstone för någon av dem.

Barry Wadd har ställt till det för sig i loppen så här långt och inte levt upp till de förväntningar som han väckt i träningen. Nu är han ute i ett treåringslopp från bakspår och Tomas Pettersson kommer att inrikta sig på att köra felfritt i första hand. Motståndet ser inte allt för imponerande ut. Håller sig Barry bara på benen och har lite tur med löpningsförloppet så kan det räcka till en plats.

Like A Boeing har presterat ojämnt och inte fått till det efter en lovande inledning som treåring. Nu tränar han bättre, men har fått ett trist bakspår på tillägg. Det ser ut att vara några hyggliga med i loppet och det kommer att krävas en del tur för att Boeing ska vara med i slutstriden om segern.

”Tomas kommer att köra lite på chans och hoppas att han har krafter kvar till slut”, säger Jenni H Åsberg.

Lovely Star har fått spår sex bakom bilen och kommer att laddas lite och kan nå ledningen. Hon får nytt huvudlag med open eye skygglappar för att bli rappare. Hon är ute i ett lärlingslopp med Niclas Hammarström i vagnen. Loppet ser ganska jämnt ut och lärlingslopp är svårbedömda. Får Lovely en bra position från början kan hon vara med och göra upp om segern.

Frisco har inte startat på en och en halv månad eftersom han var sliten och har blivit behandlat. Nu har han tränat fint, men från spår sex bakom bilen är risken att hamnar på vingel. Han startar i ett lopp där de hästar som tjänat mest pengar har sämst startspår.

”Tomas får köra lite på chans även här”, säger Jenni.