Lördagskväll i Bollnäs

Bollnäs kör ikväll när Östersund har klarat av sitt stortrav och stallet selar ut sex hästar. Avantis Donna, Kimbee Dream och Whynot Me har hyggliga chanser, Make My Day gör comeback och Thelma M.M. samt Older Than Bran går premielopp.

Avantis Donna hoppade i starten i debuten, men gick sedan bra och blev femma. Nu har hon springspår och Tomas Pettersson hoppas få iväg henne felfritt.

”Hon körde ner skallen senast. Vi ska prova ett nytt bett och käk nu och kommer hon bara iväg i trav så kan det gå riktigt bra. Loppet ser inte så blodigt ut och hon känns fin i träningen.”

Make My Day har inte startat sedan i januari på grund av problem med ett framben. Hon har inte vässats inför comebacken och kommer att behöva lopp för att få upp tempot. Läget är inget vidare och Tomas ligger lågt:

”Jag kommer att köra snällt och hoppas att vi får lite pengar. Framförallt hoppas jag att hon mår bra dagen efter och att benet har hållit.”

Kimbee Dream har placerat sig i de tre senaste starterna och har springspår i startvolten.

”Han är klart på gång, men jag har svårt att sia om hur långt de räcker i det här sällskapet. Vi kanske kan vara trea, fyra igen.”

Whynot Me var ute mot stenhårt motstånd senast och Tomas hade maxat upp honom med helstängt och barfota fram. Det blev för mycket och galopp i första sväng. Han gick bra efter galoppen och är nu ute mot mer normalt motstånd igen. Det är springspår från tilläggsvolten som gäller och Tomas byter huvudlag.

”Det blir öppet huvudlag, men han får gå barfota fram igen. Håller han sig bara i trav i första sväng kan det gå bra. Motståndet ser inte så hårt ut.”

Tvååringarna Thelma M.M. och Older Than Bran ska bärga sin premier, vilket inte ska vara några problem. De har varit inne på banan två gånger och har skött sig bra.