Loveletter har läge för vinst

Hela sju hästar startar på hemmaplan när Bollnäs kör eftermiddagstrav. Bäst chans har kanske Loveletter som har fått perfekt utgångsläge.

Hela sju hästar startar på hemmaplan när Bollnäs kör eftermiddagstrav. Bäst chans har kanske Loveletter som har fått perfekt utgångsläge.

Först ut är Editio i en uttagning till amatör-SM med Peter Arvidsson i sulkyn. Han kör inte så ofta, men när han gör det är segerprocenten hög. Editio tappade travet senast när han blev trött och har fått en tävlingspaus efter det. Tomas Pettersson tror på en viss chans, trots tråkiga spår elva.

”Han jobbar på precis som vanligt och har kapacitet att vara med i striden bara han håller ihop travet.”

Editio kommer att gå barfota fram.

I lärlingsloppet körs Optimus Frontline av Madelene Birberg och Letter Writing av Åse Larsson. Optimus har inte rosat marknaden alls på slutet, men Tomas tror ändå på en platschans.

”Han tränar bra och kliver han bara i väg felfritt från spår två och får en smygresa kan han vara bland de tre.”

Optimus springer barfota runt om.

Letter Writing möter vanligtvis hårt motstånd och fick ett omöjligt lopp senast. Formen borde dock vara på väg upp efter lindrigare muskelproblem.

”Hon ser fin ut i träningen. Kommer hon till och får lite draghjälp kan hon vara med i striden.”

Det blir barfota fram för Letter Writing.

Först i lopp fem får Tomas köra själv och då är det Le Cupole som gör sin andra start efter en tävlingspaus. Han var bra i comebacken, men hade otur med positionerna. Nu är det dock för honom ovanliga tre varv som gäller, vilket är ett frågetecken.

”Han har tagit comebackloppet bra och känns som han ska. På kapaciteten borde han kunna vara med i segerstriden, om det inte blir väl långt.”

Idag får Le Cupole springa med skor.

Loveletter har fått spår tre bakom bilen på 1600 meter. Bättre kan det inte bli.

”Formen är bra. Om vi får ledningen eller en smygare kan hon vinna.”

Det blir barfota runt om för Loveletter.

Nica Frontline har inte varit bra på länge i tävling, men tränar bra och glänser i provlopp och banjobb.

”Hon har fart, men det måste funka i lopp innan vi tror på några framskjutna placeringar.”

M.T. Galilahi har varit den ständiga fyran i sina tre första starter. Godkänt, men inte mer. Känns dock bättre och bättre i träningen.

”Det kommer att släppa lite för henne framöver. Jag tror att ett lopp på rulle skulle passa bäst, då hon är rätt kvick en bit.”

M.T. Galilahi gör nu sin första start med utrryckare.