Lukas och Banker till Årjäng

Höstbo Lukas och Banker Brodde är på väg till Årjäng. Hästbilen går efter E45an och harprecis passerat Stöllet efter inlandsvägen. Lukas ska starta i ett fint treåringslopp på eftermiddagen och Banker i morgon på V75.

Höstbo Lukas och Banker Brodde är på väg till Årjäng. Hästbilen går efter E45an och harprecis passerat Stöllet efter inlandsvägen. Lukas ska starta i ett fint treåringslopp på eftermiddagen och Banker i morgon på V75.

Tuffa lopp alltså men Tomas Pettersson, som vaknat till i baksätet, tror att båda har en del att hämta.

Höstbo Lukas gick bra mellan galopperna senast på kortdistans. Nu är det två varv igen och lite mer tid att trava in sig.

”Han hävdar sig bra mot de bästa kullkamraterna. Idag möter han några som har gått riktigt bra, men sköter han sig bör han vara med där framme.”

Banker Brodde vann Tillmansduellen för en månad sedan och har fått en andhämtningspaus efter två heat samma dag som gjorde honom väl pigg veckorna efter den segern. De senaste veckorna har han varit som vanligt igen i träningen. Spår nio i klass 2 loppet på V75 är hyfsat utgångsläge eftersom han ändå inte är någon startraket.

Vi har väntat på det här loppet och allt verkar bra. Han var duktig senast, gör han ett snyggt lopp får vi se hur långt det räcker.”

Banker går barfota fram som i de senaste starterna.