Lukas som sprinter?

Kan Höstbo Lukas få fart på benen från början? Det är den stora frågan när han går ut över sprinterdistans på Hagmyren i ett högklassigt årgångslopp Samtidigt möter Quincy Frontline sina kullkamrater i Rättvik och kan vara ett platsbud. Ajlexes Etoile blir struken i samma lopp på grund av dåliga blodvärden.

I Hotings lördagstrav gick hedershästen Le Cupole som vanligt bra, medan Patricia Frontline och Tullamore Lee var sämre.

”Jag styrde på ganska tidigt och knäckte favoriten som låg i ledningen. Tyvärr kunde den som vann smita ut och spurta förbi. Patricia var ganska seg innan hon hoppade och Tullamore Lee fick det inte alls att stämma på banan som var väldigt lös”, säger Tomas Pettersson som tycker att det var en trevlig utflykt till idylliska Hoting där han aldrig kört tidigare.

På Hagmyren startar Höstbo Lukas i ett treåringslopp med hela 100 000 i första pris. Han brukar behöva ett varv för att komma igång ordentligt och nu är det sprinterdistans. Han spurtade rejält senast, men frågan är om han hinner få upp farten för att inte ha för långt fram till slut.

”Vi får se. Jag tyckte att vi måste prova när han stod så bra inne i propositionen. Men det blir tuffare och tuffare hela tiden. Är han bland de tre är jag jättenöjd.”

Quincy Frontline har haft det lite trögt i inledningen av karriären. Men var bättre i den senaste starten och Tomas tror på viss chans i Rättviks treåringslopp där Ulf Eriksson vikarierar i sulkyn.

”Han är på rätt väg och inte så tokig. Får han ett bra lopp är det inte omöjligt att han är bland de tre första.”