Lunch i Bollnäs kväll på Valla

Idag kör Bollnäs lunchtrav där Gossip´s Lord har bra läge och Sigel Little Doc gör sin andra start. Ikväll är det viss galopprisk för Bellis Frontline på Solvalla.
På söndag gör Juju Chan Racing debut på Gävle där även My Gifted My startar i monté.

Gossip´s Lord gick överraskande bra i comebacken där han blev fyra. Nu har han spår tre bakom bilen och Jenni H Åsberg sitter i sulkyn igen. Tomas Pettersson tror att det kan bli en framskjuten placering igen.

”Han borde vara lite bättre med ett lopp i kroppen. Han borde få ett fint lopp och sammantaget bör det kunna leda till en liknande placering igen.”

Sigel Little Doc blev trea i debuten och borde vara lite rappare nu.

”Hon är lite seg och vi har inte allt för höga förväntningar ännu. Tar hon en placering igen är vi nöjda.”

Bellis Frontline fick ett tufft lopp senast i Östersund, men höll bra och har varit pigg efteråt. Nu väntar Solvalla och ett visst orosmoment.

”Hon bör göra ett bra lopp igen bara vi kommer iväg felfritt. Hon kan vara lite svår från spår fyra i volten. Men klarar vi bara det tillhör hon de bättre i loppet.”

På söndag gör Juju Chan Racing tävlingsdebut på Gävle som stallets första treåring. Hon har fått spår ett i volten, men är inte vässad i några snabbare starter inför debuten.

”Hon är lite vass så vi har tagit det försiktigt. Hon får starta igång så får vi se hur långt det räcker den här gången.”

My Gifted My startar i montéloppet med Jenni i sadeln.

”Han gör jämna insatser, men vinner sällan numera. Jenni rider nog ner på innerspår och kommer trea, fyra igen”, tror Tomas Pettersson.