Lunch på Bergsåker inleder späckad vecka

Whynot Me och Höstboballerina är nog inte veckans bästa chanser när de startar på Bergsåkers lunchtrav under tisdagen. Realistiskt är det placeringar som kan bli resultatet av resan till Sundsvall. Senare under veckan väntar en rad starter på Gävle, Östersund och Bollnäs, men det återkommer vi till.

Whynot Me har varit tvåa i två comebacklopp i de senaste starterna. Nu väntar hårdare motstånd över långdistans från bakspår. Tomas Pettersson ligger lågt.

”Han har gått rätt så hyggligt i de senaste starterna. Men vi får se hur långt det räcker här. Det är knappast något för vinnarspelarna.”

Höstboballerina har mycket fart i benen och avslutade fjolåret med två raka segrar. Första starten i år renderade i en startgalopp och ett snabbjobb bakom fältet efter den malören. Nu har hon begåvats med knepiga spår fem i volten och därmed risk för startgalopp igen.

”Hon är stor och det kan bli knepigt att få runt henne felfritt. Hon har klarat spår fem tidigare, men då var det inga hästar utanför på springspår. Men klarar hon bara inledningen så står hon bra inne i loppet och hon kändes fin efter galoppen senast. Trea, fyra ska vi kunna vara om det inte blir några missöden”, säger Tomas Pettersson.