Lunch på Höga Kusten

Hela fem hästar är i skrivande stund på väg till Danneros lunchtävlingar. Bäst chans har nog Matadoren Eme.

Först ut är Front Pace som var lite seg i sin montédebut senast efter en liten tävlingspaus. Nu väntar spår fyra i tilläggsvolten över kortdistans.

”Han borde vara betydligt vassare nu och ser fin ut i träningen. Krånglar det inte för mycket från tillägget är han bland de tre första. Han kommer att gå barfota fram”, säger Tomas Pettersson.

Bellis Frontline var duktig tvåa i senaste starten och är i bra form. Hon står på tillägg i ett stolopp och bör ha en hygglig chans att vara med och göra upp om segern.

”Hon gjorde ett av sina bättre lopp senast och allt verkar bra med henne efter det. Hon ska kunna vara med i slutstriden igen.”

Dreamy Frontline felade på sista bortre långsidan i sin debut och var lite trevande hela vägen. Hon har bakspår i den främre volten.

”Hon sprang och ´sökte´lite hela vägen i debuten. Nu sätter vi på ett helstängt huvudlag för att hon ska få bättre fokus. Vi siktar mot felfritt och en placering i första hand.”

Matadoren Eme har spår två i startvolten och står bra inne över medeldistans och Tomas har ganska stora förhoppningar.

”Han fungerar bra i spets så jag siktar dit. Han kanske var lite uddlös senast, men medeldistans passar bättre. Vi bör vara med och slåss om segern.”

Alfred R.G. gick felfritt senast trots vissa störningsmoment. Det var ett klart fall framåt. Nu står han bra inne men Tomas ligger ändå lågt.

”Det är ingen tvekan om att han har kapaciteten, men felfritt är prio ett. Jag ser honom som en outsider.”