M.J.’S Storm bäst chans i helgen

Östersund och Bergsåker i helgen och M.J.’S Storm är nog den som har bäst segerchans. Däremot blir det ingen häst på Romme i morgon lördag. Make It Best har fått halsproblem och är struken.

Ikväll inleder Ukulele Frontline i Östersund. Han har inte startat på ett tag, men vann just i Östersund i augusti. Nu har han innerspår på tillägg och alltså läge för en smygresa. Tomas Pettersson tror nog också att det kan bli svårt att vinna.

”Han känns fin i träningen, men kan nog behöva något lopp i kroppen innan han är mogen för vinst. Men trea, fyra ska vi kunna vara. Jag kommer att köra snällt och lite tuffare sista biten.”

M.J.’S Storm hoppade på upploppet senast i kampen om en pallplats. Han var inte riktigt lika fin som starten innan, men det är inget fel på honom och han har tränat som vanligt. Senast gick han på sig rejält, nu är han nyskodd och lite kortare i tårna och får andra knäkappor.

”Det är ett litet fält, men ganska bra hästar. Men skulle han vara som i den näst senaste starten så kan han mycket väl vinna”, säger Tomas.

På söndag startar Happy Fighter i monté med Jenni H Åsberg i sadeln på Bergsåker. Det är långdistans för första gången och därmed ett frågetecken.

”Det ser ut som om det är några bra emot och det kan nog bli svårt att vinna även om han håller bra form och tränar bra.”

Uffe och Unique Frontline möts i samma treåringslopp där båda har tillägg. Tomas kör Uffe och Jenni Unique.

”De var inte riktigt bra i sina senaste starter, vilket möjligen kan bero på foderbyte. Men det är inte så tokiga hästar som kan tjäna hyggliga pengar här.”