Make It Best bättre än många tror

Gävle i kväll och debut för Leia Skywalker och Make It Best framför vagn. Inga givna vinstbud, men Make It Best är underskattad tror Tomas Pettersson:

Gävle i kväll och debut för Leia Skywalker och Make It Best framför vagn. Inga givna vinstbud, men Make It Best är underskattad tror Tomas Pettersson:

”Vi har spår lite långt ut, men kommer vi någorlunda till från början är han nog lite bättre än vad folk tror.”

Senast Make It Best gick med vagn satt han fast med allt sparat på just Gävle.

Leia Skywalker skötte sig bra i kvalet även om hon kostade på sig en liten galopp. Tomas hade nog egentligen inte tänkt starta henne som tvååring, men gör ändå en start och provar.

”Hon känns så pass fin att vi kan testa. Hon kommer att få ett snällt lopp.”

I morgon startar både She´s Racy och Höstbo Stig i fyraåringslopp på Bergsåker. She´s Racy har varit klart förbättrad i de senaste två starterna. Men till seger räcker det knappast.

”Loppet ser i och för sig ganska ihåligt ut, men det är några bra med. Det kan kanske räcka till hyggliga pengar även om jag sätter ett frågetecken för långdistans.”

Höstbo Stig har hävdat sig bra, särskilt på kortdistans. Nu är det ett halvt varv till, tillägg och hårt motstånd.

”Han står bra inne, men det blev väldigt tufft så jag får nog ligga lite lågt.”

Igår, måndag, surnade Mitt Hjärtas Tango till och galopperade på Östersund när han skulle jaga ikapp. I söndags var Shaded duktig trea på Hagmyren, medan Sergio Frontline fastnade i en dålig rygg i monteloppet. I lördags gick Ingalill Laday hyggligt på Bergsåker men blev oplacerad och i fredags var Höstouffe klart godkänd som tvåa på Bollnäs.