Måndag på Lindesberg och Rättvik

Fyra till Lindesbergs lunch och två på kvällen i Rättvik. Chicago Aron på Lindesberg är en av flera platschanser under dagen. Motståndet är inte allt för hårt vare sig på lunch och kväll.

Fyra till Lindesbergs lunch och två på kvällen i Rättvik. Chicago Aron på Lindesberg och Zoe Hornline (bilden) är två av flera platschanser under dagen. Motståndet är inte allt för hårt vare sig på lunch och kväll.

Först ut är Flowstarter G som var duktig i fjol, men som inte fått till det ännu i år. Nu har hon fått spår ett bakom bilen i ett lopp med enbart sju motsståndare varav ingen ser oövervinnerlig ut i programmet.

”Hon har varit seg att få igång och stinglös hittills i år. Nu har vi tränat lite mer intensivt för att få henne att vakna till. Men så länge vi inte sett att hon fungerar i lopp är det svårt att tro på seger”, säger Tomas Pettersson.

Chicago Aron har fått spår två bakom bilen och är i mycket bättre form än vad resultraden i programmet indikerar.

”Vi kanske provar i ledningen nu efter en rad snälla lopp. Jag tycker att han ska ses som en outsider.”

Olivia Frontline har hittills inte vunnit och vill ha smyglopp, nu har hon hamnat knepigt till. Olivia går barfota runt om.

”Hon håller jämn form, men det blir svårt att vinna härifrån.”

Elsa Gema har tjänat pengar i alla sina tre första starter. Nu möter hon skäligen enkla hästar och har fått spår ett i främre volten.

”Det ser ut som om vi har lite chans. Hon har gått godkänt hittills och verkar bli bättre och bättre.”

Från Lindesberg bär det av till Rättvik för Tomas där han kör några lånestyrningar men också vanskliga Zoe Hornline. Senast flöt travet riktigt bra när hon sprang barfota runt om, vilket det blir igen.

”Hon verkar fin och tycks ha stabiliserats. Går hon bara i väg från spår fyra kan hon hon vara platsaktuell.”

Tävlingsdagen avslutas med att Emelie Mårtensson fått förtroendet att sitta upp bakom VästerboMissSophie i ett lärlingslopp över fullvuxna 2640 meter. MissSophie har ännu inte infriat de förväntningar hon väckte när hon kvalade och debuterade tidigt som tvååring. Den senaste starten var dock ett klart fall framåt.

”Hon har blivit bättre för varje start och motståndet ser ganska lämpligt ut. Distansen är däremot ett frågetecken, men klaffar det bör hon kunna ta sin första pallplats.”