Matadoren ute efter ny vinst

Imorgon först breddtrav på Bollnäs mitt på dagen och sedan kvällen i Rättvik där Matadoren Eme kan ta en ny viktoria även om motståndet är tuffare nu. Sent på lördag kväll startar Kontur i Gävle och på söndag förmiddag har Nice Knight en bra segerchans på Dannero. På måndag väntar lunchtrav på Solänget med Barry Wadd, Sara K.M.E och Katrine Hill.

Vide Viking är först ut på Bollnäs med Emelie Pettersson i ett ungdomslopp. Emelie har kört honom mycket och ska kunna hantera honom. Vide har klivit upp i klasserna och fått svårare att hävda sig.

”Nu är väl motståndet lite lämpligare så det kan kanske kan bli en tredje, fjärdeplats”, tror Tomas Pettersson.

Lolee Rockza tränar bra men har haft svårt att få till det i de senaste starterna. Nu är även hon ute i ett ungdomslopp med Felicia Molin i sulkyn och motståndet är betydligt lättare än vanligt.

”Det borde räcka till en plats bland de tre första, men hon klarar inte av att göra för mycket jobb själv.”

My Gifted My blev lite småsnorig och har inte startat på ett tag. Nu har han en lämplig uppgift.

”Han har fått ett bra läge och klaffar det är han med och gör upp som segern. Men det är samma här. Han klarar inte av gå ute i spåren.”

På Rättvik gör Annie Lennox sin andra start i ett treåringslopp för ston. Hon var godkänd som fyra i debuten men fick ett tävlingsuppehåll på grund av förkylning och är nog inte riktigt på topp.

”Hon är inte vässad och vi är nog lite tillbaka på ruta ett, samma läge som inför debuten. Det är en jättefin häst som kommer att bli bra. Men hur långt det räcker imorgon vågar jag inte svara på.”

Matadoren Eme har vunnit de två senaste starterna. Nu väntar 40 meters tillägg och svårare motstånd än senast när han fick bestämma i spets.

”Det blir inte lika lätt att vinna igen. Men om det stämmer bra på vägen kan vi ha en liten chans att hinna först.”

Kontur blev behandlad efter den starten och fick en tävlingspaus. Han har tränat bra och har fått en lämplig uppgift på Gävle på lördag kväll med spår tre bakom bilen över kortdistans.

”Det ser ut som bra förutsättningar, men vi får se vad som händer.”

På söndag åker Jenni H Åsberg med Nice Knight till Danneros breddtrav där han har spår tre i startvolten över kortdistans. Tomas tror att det kan räcka långt.

”Han var jättefin senast när han satt instängd på Östersund och gick okörd i mål. Det kändes mer som ett provlopp. Nu får Jenni köra som att hon har bästa hästen och det borde vara en ganska bra chans att vinna.”

Barry Wadd har inte startat sedan den 10 mars på grund av förkylning. Nu blir det comeback på Solängets lunchtrav på måndag. Han har bra läge i ett litet fält.

”Han har tränat bra här hemma och borde kunna vara med i segerstriden. Nu blir det hans sommarbalans, dvs barfota fram.”

Sara K.M.E. har startat två gånger i år och känns rätt så fin. Nu är motståndet lättare, men långdistans är ett frågetecken.

”Jag hoppas att vi ska vara med och göra upp om segern. Jag tror att hon är ganska stark. Jag har lättat hennes balans lite och hon kändes jättefin i träningen idag”, säger Tomas Pettersson.

Katrine Hills debut blev försenad på grund av en lättare förkylning. Hon är fin i träningen på Runemo gård, men inte vässad inför debuten.

”Vi ska smyga igång henne och det kan fattas lite tempo. Förhoppningsvis är motståndet inte allt för hårt på Solänget. Det är en fin häst, men vi får se hur långt det räcker i första starten.”