Midsommar och Elise i hetluften

Midsommarhelgen innebär alltid tävlingar i Rättvik och på Hagmyren och stallet startar hela helgen. Störst och tuffast uppgift står Ajlexes Elise inför på Midsommardagen, tyvärr från ett uselt läge.

Först ut är Front Pace imorgon kväll. Han har fått innerspåret i andra ledet bakom bilen. Något som Tomas Pettersson är nöjd med.

”Det är ett bra smygläge och formen är bra, även om det har varit lite dålig utdelning på slutet. Vi kan nog ta en plats om det stämmer på vägen.”

På Midsommarafton bär det av till Hagmyren där Cab Frontline startar med 40 meters tillägg över långdistans. Han var riktigt bra innan han fick en riktig urblåsning på V75 och till slut galopperade. Sedan blev det galopp även i nästa start.

”Det tror jag berodde på att starten Umåker satt i skallen på honom. Efter det har han fått ta det lugnt och blivit behandlad. Nu känns han stark och bra i jobben och vi backar bandet och går tillbaka till skor och öppet huvudlag. Det är en bra häst, men det viktigaste i den här starten är att han fungerar.”

Sara K.M.E. har blivit bättre och bättre för varje start. På Hagmyren startar hon i ett fyraåringslopp för ston, men har tyvärr fått spår åtta bakom bilen.

”Vi är nöjda med hennes utveckling i år. Hon är jättefin men från det här utgångsläget får vi ligga lite lågt. Vi kommer att prova barfota bak.”

På Midsommardagen startar Alfred R.G. i Zorn-loppet i Rättvik. Ett klassiskt fyraåringslopp för kallblod. Alfred är snabb, men galopperar ofta. Senast vann han trots galopp, men det har han inte råd med nu från 40 meters tillägg.

”Han blir bättre och bättre men är fortfarande osäker. Den här gången måste han hålla sig i trav hela vägen om vi ska vara med i matchen. Han vinner inte med en galopp på vägen.”

Ajlexes Elise har gått riktigt bra under våren med fyra raka vinster. Nu väntar ett riktigt elddop i ett försök i Breeders Crown där hon möter några av de bästa stona i fyraåringskullen. Testet blir inte lättare av att hon fått spår åtta bakom bilen.

”Hon satt fast med allt sparat senast och det känns som att hon är bra i ordning. Det är nog nyttigt för henne att testa mot hårdare motstånd. Men läget är ruttet så jag måste nog ligga lågt”, säger Tomas Pettersson.