Midsommar på Hagmyren och Rättvik

Midsommar då är det Hagmyren under själva aftonen och Rättvik dagen efter som gäller. Tunt motstånd i Hagmyren och riktiga getingbon i Rättvik.

Midsommar då är det Hagmyren under själva aftonen och Rättvik dagen efter som gäller. Tunt motstånd i Hagmyren och riktiga getingbon i Rättvik.

På Hagmyren har Patricia Frontline fått spår fyra i volten, men det är inte där hon har galopperat utan in i första sväng. På senare tid har hon dock stabiliserats och Tomas Pettersson tror på en hygglig chans om hon håller sig på benen.

”Hon står perfekt inne och motståndet ser inte allt för skräckinjagande ut. Hon borde vara med där framme om hon sköter sig.”

I Rättvik blir det desto hårdare. Höstbo Lukas får möta Stjärnsporren som imponerat i sina första två starter. Det stämde inte riktigt för Lukas senast i Bollnäs och han har behandlats och fått ta det lugnt ett tag.

”Jag tror att han kommer att utvecklas under sommaren och att han ska vara riktigt bra i höst när de stora uppgifterna väntar. Han är i alla fall väl förberedd.”

Chicago Jenny går ut i Resmans styrkeprov som en test på om det är mödan värt att sikta mot stochampionatet i juli. Senast blev det galopp i V75 på Mantorp i en väldigt snabb öppning. Efteråt visade det sig att hon inte var riktigt kurant i halsen. Spår fem ska inte vara några bekymmer, men Jenny tillhör inte favoriterna i detta högklassiga lopp.

”Vi smyger med och försöker få en peng.”

Jenny kommer att gå barfota fram.

Pam Frontline har tjänat så pass mycket att hon fick riktigt uselt utgångsläge i finalen av Turbo Sunds stoserie. Efter starten på Solvalla fick hon en rejäl halsinfektion men har gått ett banjobb inför den här starten.

”Hon är ju lite tung i gumpen och behöver vässas inför start. Hon kändes jättefin och hade det inte varit för läget så hade jag trott på seger. Men från bakspår blir det svårt.”

Pam Frontline kommer att gå barfota runt om för första gången.