Midsommar på Hagmyren

Midsommarafton kör Hagmyren traditionsenligt och tre treåriga ston prövar lyckan i Svensk Travsports Unghästserie. Jeppas Olivia har haft problem inledningsvis i karriären. Chicago Tuva skötte sig bra i treåringsdebuten men saknade lite tempo. Mammas Syster gick också hyggligt i sin första start och får nu ny utrustning. Sangria Frontline kommer inte till start på grund av en sårskada.

Midsommarafton kör Hagmyren traditionsenligt och tre treåriga ston prövar lyckan i Svensk Travsports Unghästserie. Jeppas Olivia har haft problem inledningsvis i karriären. Chicago Tuva skötte sig bra i treåringsdebuten men saknade lite tempo. Mammas Syster gick också hyggligt i sin första start och får nu ny utrustning. Sangria Frontline kommer inte till start på grund av en sårskada.

Jeppas Olivia var knepig i sin första start och blev diskad, i den andra skötte hon sig men blev oplacerad. Tomas Pettersson tror att det kan gå lite bättre nu:

”Jag ligger lågt med segerförhoppningarna till dess hon visat lite bättre takter i lopp. Nu har hon gått 20 i ett banjobb över full distans och tränat bra. Hon borde vara bättre än i förra starten. Det kan räcka till pengar.”

Chicago Tuva får Ulf Persson i sulkyn. Hon har haft lite heta tendenser, men uppförde sig bra senast även om hon var lite seg.

”Hon har inte fattat riktigt vad det handlar om än, men det känns som att hon tagit loppet på ett bra sätt och hon borde vara lite bättre i den här starten. Vi får se hur långt det räcker.”

Mammas Syster gick hyggligt i debuten, men Tomas var inte helt nöjd med hur hon uppförde sig.

”Jag ska göra om balansen lite och sätta på ett helstängt huvudlag. Hon borde kunna vara en bit fram om hon sköter sig.”

På Bergsåker senast travade Ajlexes Daylight illa på sista bortre långsidan innan han galopperade bort alla chanser. Han har varit hos veterinärgenomgång och blivit behandlad. Petronia Caf blev oplacerad.