Midsommar på Rättvik och Hagmyren

Ajlexes Leif står bra till medan Front Pace har fått sämre utgångsläge när de möts i ett fyraåringslopp på Hagmyren på midsommarafton. Imorgon, torsdag, ska Sidney Crosby och Kimbee Dream ut på Rättvik.

Sidney Crosby har tagit pengar i alla sina starter hittills och har nu ett bra utgångsläge i ett treåringslopp.

”Han är jämn och duktigt och blir bättre för varje start. Han tar loppen på ett bra sätt och kommer säkert att gå fint igen, men det ser ut att vara några bättre med så det kan nog bli svårt att vinna”, säger Tomas Pettersson.

Kimbee Dream startar i Hästägarecupen med försök och final. Han vann senast och har varit riktigt bra i de senaste starterna. Kortdistans i försöket är ingen fördel och Tomas kommer förmodligen att spara fötterna och köra med skor som åker av i en eventuell final.

”Det är lite tuffare emot nu. Men han har fortsatt att träna bra och jag tycker att vi borde kunna ta oss till final.”

På Midsommarafton väntar Hagmyren och ett fyråringslopp där Tomas kör Ajlexes Leif och Jenni H Åsberg kör Front Pace, eller Frasse som han kallas. Leif startar från spår tre bakom bilen medan Frasse fått spår tolv.

”Leif var bra i comebacken när han blev tvåa och har varit fin i träningen efter det. Han har ett bra läge och har nog en bättre chans än rankingen i programmet. Det blir barfota runt om igen”, säger Tomas.

”Frasse blev behandlad efter senaste starten och har ett bökigt läge. Men han är stark och blir det ett bra tempo på tillställningen är det inte omöjligt att han kan nå en hygglig placering. Han orkar gå hela vägen in i mål.”