Midsommar = trav!

Midsommarhelgen är lika med trav och stall Pettersson och Åsberg selar ut hästar på Rättvik, Hagmyren och Lindesberg under dagarna tre. Någon klockren vinnare kan vi inte utlova, men väl en rad halvchanser.

Det börjar på Rättvik ikväll med att Victor Frontline och Like A Boeing möts i en spårtrappa där hästarna får startspår bakom bilen efter hur mycket pengar de tjänat. Boeing har tjänat mest i loppet och handikappas därmed med det sämsta spåret, nummer 15. Victor står bättre till med spår tio.

Han hoppade i första sväng på Bollnäs senast och blev diskad, men håller han sig bara i trav för Kajsa Frick kan han vara långt fram.

”Det var lite lös bana på Bollnäs och det var nog därför han galopperade. Han känns uppåt och är bra i ordning. Den här gången får han behålla bakskorna och gå barfota fram”, säger Tomas Pettersson.

Like A Boeing går också med den balansen som han gjort i de senaste två starterna. Han var duktig senast i ledningen, nu måste han attackera bakifrån och Tomas som kör hoppas att det blir fart på tillställningen. 

”Han känns bra och löser det sig någorlunda tror jag att både Boeing och Victor kan få framskjutna placeringar den här gången.”

Front Pace satt fast senast och har nu ett bra läge bakom bilen i ett treåringslopp där han möter ganska tufft motstånd.

”Han ser fin ut och är under utveckling. Det kanske är svårt att tro att han ska vinna här, men en placering bör han kunna ta.”

På midsommarafton kör Hagmyren traditionsenligt trav med midsommarfirande från lunch och under eftermiddagen. Avid Frontline har fått spår ett i startvolten i ett treåringslopp. Han vann sin debut och galopperade i den andra starten när det gick väldigt fort. H har fått stå över lite i träningen på grund av ett sår som han fick i hagen.

”Det ser ut som om han möter en del duktiga treåringar, men han är bra han också, dock lite svårbedömd nu eftersom han inte tränat fullt ut den senaste tiden.”

På midsommardagen får Twigs Ceasar åka till Rättvik, medan Tomas och Jenni lastar hästbussen full och precis som förra året själva åker till Fornaboda i Lindesberg.

Ceasar får Björn Goop i sulkyn. Senast höll han sig på benen och blev fyra efter ett lopp i ledningen. 

”Jag hade kanske väntat mig lite mer, men vi har kollat upp honom och han är fullt frisk. Det är bara att prova igen och det ska bli spännande med Björn Goop i vagnen igen. Normalt sett borde han ha en hygglig chans i ett sådant här lopp. Jag sätter på lite lättare skor, men han får gå i en vanlig vagn”, säger Tomas.

På Fornaboda möts först Alliss Wadd och Viva Frontline i ett lopp för fyraåriga ston. Viva gick riktigt bra vid segern på Rättvik, Alliss var sjuk i näst senaste starten och borde vara bättre nu än i den senaste starten som hon var lite tunt jobbad inför. Båda har bra spår på start och Jenni som är tillbaka bakom Viva efter några dagars avstängning och Tomas bakom Alliss får slåss om att ta ledningen.

”Viva får behålla skorna på bak den här gången och går hon som senast kan hon ha en hygglig chans. Alliss är lite svårare att tro på så länge hon inte har visat riktig form. Jag kommer att sätta på ett norskt huvudlag för att få henne lite piggare på slutet av loppet.”

Viggo Frontline ska vara med i ett riktigt styrkeprov över tre varv på Fornabodas oval som är rundare än många andra banor och alltså har långa kurvor. Viggo står start och Tomas siktar mot ledningen.

”Jag tror att distansen ska passa honom och förhoppningen är att vi ska leda så länge som möjligt.”

Barry Wadd har fått ett tråkigt läge och hittills inte fått riktig utdelning på sin kapacitet. Han ser ut att möta några skapliga treåringar och det kan bli svårt att vinna. Tomas sätter på ett helstängt huvudlag för att se om han kan bli lite mer fokuserad.

Höstbo Elis gick nytt rekord senast, men Tomas tycker ändå att han var lite seg. Nu står han hårt inne i loppet, men är under utveckling och har blivit stabilare efter kastration.

”Det kommer att lossna ganska snart och jag tycker nog att vi ska vara med i segerstriden här.”