Midsommardag i Rättvik

Loveletter, Höstbouffe och Ajlexes Daylight har alla tre bra kapacitet. På Rättviks fina midsommartävlingar får de visa hur de står sig i lite större sammanhang.

Loveletter, Höstbouffe (bilden) och Ajlexes Daylight har alla tre bra kapacitet. På Rättviks fina midsommartävlingar får de visa hur de står sig i lite större sammanhang. Tomas Pettersson tror på platschanser för alla tre.

Loveletter har fått spår sju bakom bilen i ett lärlingslopp där Emelie Mårtensson kör. Det är hög klass på stoloppet och de som startar är ganska jämngoda enligt Tomas Pettersson:

”Hon har hamnat lite väl långt ut på vingen. Det är svårt att säga hur mycket det går att köra från start. Men formen är bra och klaffar det hundraprocentigt borde hon kunna vara med bland de tre första.”

Loveletter kommer att gå barfota runt om.

Höstbouffe var duktig trea i finalen i Sleipner Cup senast. Nu står han 20 meter sämre till mot Månprinsen som vann då.

”Men efter honom bör vi ha en bra chans att vara tvåa, trea.”

Ajlexes Daylight är anmäld till ett riktigt styrkeprov över tre varv. Han möter några riktigt bra motståndare och står ganska tufft inne i loppet med 20 meters tillägg. Han har dock trivts tidigare på Rättvik och verkar återhämta sig snabbare mellan starterna nu. Tomas har inte gett slaget förlorat:

”Han kändes fin i intervaller häromdagen och är riktigt bra bara han fungerar. Jag tror att det blir svårt att springa ifrån honom om han låter bli att galoppera. Han kan dyka upp bland de tre, fyra första om det stämmer på vägen och han håller sig i skinnet.”