Monté för Make It Best och comeback för Stig

Debut i monté för Make It Best på Hagmyren och comeback för Höstbo Stig på Rättvik. Så ser det ut de närmaste dagarna. Båda är osäkra kort.

Debut i monté för Make It Best på Hagmyren och comeback för Höstbo Stig på Rättvik. Så ser det ut de närmaste dagarna. Båda är osäkra kort.

Make It Best har varit borta ett tag, först behandling och sedan träning.

”Han är väl förberedd och känns bra nu. Sedan kanske han kan behöva ett lopp i kroppen och det är alltid osäkert hur han fungerar i monté. Men han var fin i montékvalet, vi får se hur långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best får behålla skorna på den här gången.

Höstbo Stig har varit borta ett halvår efter en lovande början på tävlingskarriären som treåring. Det stämde inte riktigt i travet i de senaste starterna förra hösten och det blev vila och behandling. Sedan har det inte varit problemfritt under vinterträningen heller. Stig är stor och grov och har inte trivts med brodd i skorna och fått känning i framknäna.

”Han är mycket jobbad, men kommer definitivt att behöva lopp i kroppen. Håller han bara ihop och fungerar så har vi en hel del att åka med. Nu hoppas jag i första hand att travet stämmer, men har inga större segerförhoppningar. Det är ganska bra hästar emot.”

Axel Wadd gjorde ett bra lopp från knepigt läge och blev fyra på Romme efter en rejäl avslutning sista 700 ute i spåren när det gick riktigt fort. Mitt Hjärtas Jenta hängde med bra till dess det blev galopp i ingången till sista sväng.

”Jag var nöjd med Axel, medan Jenta blev trött och hoppade. Det känns dock som att hon är på gång.”

På Bollnäs kvalade Ingalill Laday på ett bra sätt, Tahita Frontline hade heller inga problem att klara tiden men var lite trögare. Fina Västerboflashlight joggade hem sin premie i premieloppet.