Montédebut för Cab

Ikväll gör Cab Frontline debut i monté på Gävle där även Nice Knight och Alfred R.G. startar.
Imorgon är det dags för stalldebut för Moddjerva, damlopp för Bellis Frontline, Lolee Rockza och kval i monté för nykomlingen Adorable Princess.

Nice Knight har 20 meters tillägg i ett lopp för unga kuskar. Jenny A Björk kör och Tomas Pettersson tycker att ”Nisse” borde kunna ta en hygglig placering.

”Han är i bra form, men kan slå sig lite på knäna, vilket han gjorde när jag flyttade ner honom senast och det blev galopp. Han kändes bra både före och efter det. Han behöver lite draghjälp på vägen, vi får se hur långt det räcker.”

Jenni H Åsberg rider Cab Frontline och det har hon provat några gånger i träningen också. Montédebut är alltid osäkert och läget är osäkert.

”Men om det klaffar fullt ut kan han han mycket väl vinna loppet.”

Tomas sitter själv upp bakom fartfyllde men ack så osäkre Alfred R.G. Alfred står start efter att ha fått pustat några veckor efter kval till Derbyt. Nu är motståndet lite mänskligare.

”Han tränar som vanligt jättebra. Men för att det ska bli en framskjuten placering måste han sköta sig och lägga galoppskorna på hyllan. Gör han det kan han vara med i den främre träffen över mållinjen.”

Moddjerva är ganska ny i träning hos Tomas och Jenni och gör stalldebut på Bollnäs imorgon. Han är mycket grundtränad, men har inte startat sedan i mars och Tomas ligger lågt.

”Det känns som en trevlig och fin häst, men hon har inte varit nere i de farter som krävs för att vinna det här loppet. Det viktigaste är att hon travar bra och sköter sig.”

Bellis Frontline startar i Jennifer Tillmans Invitation med Jenni i sulkyn. Från spår ett bakom bilen kanske det är dags för henne att få utdelning på sin fina form.

”Det har verkligen häxat i de senaste loppen. Hon har kalasform och det vore roligt om hon kan få visa hur bra hon är.”

Lolee Rockza är ute i ett comebacklopp igen och senast gick hon riktigt bra som trea.

”Då höll hon bra fast hon fick gå utan rygg sista 700. Hon kan kanske bli bland de tre igen”, säger Tomas Pettersson.