Montédebut för Krabat

Efter några dagars studieresa till Normandie väntar en ny fullspäckad veckända för Tomas Pettersson. Starter torsdag, fredag och söndag. Lördagen fylls med provlopp på Bollnäs. Bland starterna gör Höstbo Krabat en intressant debut i monté.

Efter några dagars studieresa till Normandie väntar en ny fullspäckad veckända för Tomas Pettersson. Starter torsdag, fredag och söndag. Lördagen fylls med b-lopp på Hagmyren. Bland starterna gör Höstbo Krabat en intressant debut i monté.

Först ut är XRay på Gävle i eftermiddag. Efter två väl godkända andraplatser kan det vara läge för första segern. Bara hon klarar spår fem i det tunna tvååringsloppet.

”Jag vet faktiskt inte hur det kommer att gå i volten. Felfritt bör hon ha en bra chans att vara med där framme. Hon verkar bli bättre för varje start”, säger Tomas Pettersson.

Quirina satt fast i debuten, men spurtade bra till en tredjeplats. Nu har hon fått spår tolv i första volten. Men Tomas är ändå ganska optimistisk.

”Med rätt lopp borde hon vara med bland de tre första.”

Höstbo Krabat brukar alltid göra bra lopp, men i lördags uppträdde han stinglöst. Nu möter han några bra hästar på tillägg i sin montédebut.

”Jag hoppas att han är piggare nu. Det är det viktigaste.”

Amina Hornline har svårt att få till, men kanske kan det bli en placering nu.

”Det är rätt förutsättningar, kortlopp och spår fem bakom bilen.”

På fredag är det lunch på Bergsåker. Royce Frontline var riktigt dålig senast när hon inte hade startat på ett tag. Nu ska hon peppas upp lite.

”Hon får helstängt huvudlag och har förhoppningsvis fått upp tempot något. Det är ett lämpligt stolopp. Men hon måste visa bättre takter innan det går att ha några större förhoppningar på henne.”

Romeo Frontline satt fast Solänget. Han var lite bättre än tidigare i det loppet och borde vara ännu lite bättre nu.

”Han har varit osäker, men var stabilare senast. Jag hoppas att det släpper. Han kan springa.”

På lördag fylls förmiddagen och lunchen av provlopp på Bollnäs. På söndag startar M.T. Gerrard i ett montélopp på Rättvik. Han var hygglig i montékvalet och i vinsten i ett comebacklopp senast.

”Han har lite bekymmer med aktionen, men såg ut att trivas under sadeln. Det viktiga är att han fungerar och får lite pengar.”

Det blev inte så mycket av den varan i måndags på Romme då Mitt Hjärtas Frode hoppade flera gånger, Hällvin gjorde likadant 200 meter från mål och förlorade en placering på det, Queen Frontline blev dock sexa. I sulkyn då satt Jan-Olov Åberg som avstod från Gävleborgstränarnas resa till Normandie.