Montédebut för Optimus

Lunch på Hagmyren och middag på Gävle. Sex hyggliga chanser varav Chicago Jenny kanske är den bästa. Så ser torsdagen ut för Stall Pettersson.

Lunch på Hagmyren och middag på Gävle. Sex hyggliga chanser varav Chicago Jenny kanske är den bästa. Så ser torsdagen ut för Stall Pettersson.

Först ut är hedersmärren Letter Writing som fått ett bra läge på Hagmyren. Hon möter några hästar som åtminstone tidigare varit riktigt bra, men brukar hänga med utan att vinna.

”Det blir nog svårt idag också, men en rätt så bra placering borde hon kunna ta”, säger Tomas Pettersson.

Optimus Frontline har gått skapligt utan någon vidare utdelning. Nu får han prova i monté och gick bra i kvalet. Emelie Mårtensson sitter i sadeln.

”Det kan vara nyttigt för honom att prova en annan variant. Nu blev det ett par riktigt bra montéhästar emot, men bakom dem kanske han kan vara trea, fyra.”

I ett treåringslopp möts Patricia Frontline och Chicago Jenny. Båda vann i sina debuter och är ungefär jämngoda. Tomas kör familjens Chicago Jenny själv och det är i skrivande stund oklart vem som sitter upp i Patricias vagn.

”Båda har fin uppfattning, Patricia är möjligen lite mer entaktad. Sådana här lopp är alltid svårbedömda, men båda borde ha en viss segerchans.”

Sedan bär det av till Gävle där Chicago Aron begåvats med ett hopplöst tolfte spår bakom bilen i ett lärlingslopp där Emelie Mårtensson ska försöka göra det bästa av situationen.

”Kan hon smyga med och har tur kan han i bästa fall vara bland de tre första.”

Aron går barfota fram.

Pasco Frontline går ut i ett treåringslopp och har fått bättre läge bakom bilen. Senast blev det galopp, men håller han sig på benen har Tomas vissa segerfunderingar.

”Han möter visserligen några fina treåringar, men han är också fin. Jag hoppas vi kan dyka upp där framme.”