Montéfinal för Krabat

Höstbo Krabat har läge för spets i finalen i Sleipnersmontéserie på Hagmyren. Quirina dövas ner och från bakspår kan hon förhoppningsvis hålla sig i trav och vara med och göra upp över mållinjen. På måndag går hästtransporten till Örnsköldsvik och Solänget.

Höstbo Krabat har läge för spets i finalen i Sleipnersmontéserie på Hagmyren. Quirina dövas ner och från bakspår kan hon förhoppningsvis hålla sig i trav och vara med och göra upp över mållinjen. På måndag går hästtransporten till Örnsköldsvik och Solänget.

Quirina var bra i debuten, men hoppade senast från start. Nu har hon fått spår åtta och det tror Tomas Pettersson är ganska bra:

”Det kan bli lite lugnare från början. Vi kommer också att döva henne mer och har provat med ryckhuva i veckan och det gick bra. Går hon som i första starten borde hon vara med där framme.”

Höstbo Krabat var riktigt bra i sin montédebut när han höll i ledningen till en andraplats. Han är sitt vanliga pigga, glada jag och får Jenni H Åsberg i sadeln igen i montéfinalen med 50 000 i första pris.

”Det är några tuffa emot, men trea,fyra bör han kunna vara om han går felfritt.”

På Solängets lunchtrav på måndag börjar det med Mitt Hjärtas Frode som galopperar för det mesta.

”Han tränar bra och vi provar igen och hoppas att det släpper. Felfri har han bra kapacitet.”

Queen Frontline har gått bra i två starter efter uppehåll. Hon går bara lugnt mellan starterna. Hon har lite problem med att hålla sig fräsch i benen.

”Stämmer det för henne och hon håller ihop travet bör hon kunna vara bland de tre i det här loppet. Motståndet ser inte ut att vara så tufft.”

Essis Lille Alfred och Höstbo Lukas möts i ett försök i Norrlands fyraåringselit. Lukas får Kristian Lindberg i sulkyn. Han har visat positiva takter efter lite sommarlov:

”Han känns riktigt fin och borde kunna hävda sig i höst. Han har bra kapacitet, men har inte använt den riktigt hittills.”

Alfred var inte som bäst senast, vilket kan ha berott på att han trampade av sig en sko samma dag och kan ha varit lite ömfotad efter omskoning.

”Jag hoppas att det berodde på det. Han har ju visat tidigare att han räcker en bit.”

Royce Frontline tog ett steg framåt i sin senaste start när hon spurtade riktigt bra. Hon har inte visat någon stjärnstatus hittills.

”Hon får smyga med och förhoppningsvis kan hon leverera en lite trudelutt till slut. Det är nog en fördel att det är kortlopp.”

Hällvin blir struken eftersom han gått ur Tomas träning.

Fredagkvällen på Romme blev inget att minnas.

”Det är bara att bryta ihop och komma igen. Det har vi fått göra förr”, sa Tomas efter att Make It Best slagit ihop och galopperat bort sina chanser redan i starten. Tidigare under kvällen var Trans Atlantic stinglös och förmodligen sjuk, Chicago Jenny fick inte travet att stämma och Chicago Tuva orkade inte riktigt med till slut och galopperade i ledningen i sin tvååringsdebut.

”Hon behöver lite mer styrka i kroppen för att få travet att hålla ihop hela vägen.”