Mot Örebro för E3

En hygglig fredag kväll på Bollnäs följs av hetluften i E3-försöken för ston i morgon söndag på Örebro. Stall Invest4alls Maya Gold, Esprit Boko och Oklahoma Broline ska alla pröva lyckan mot ganska tufft motstånd.

En hygglig fredag kväll på Bollnäs följs av hetluften i E3-försöken för ston i morgon söndag på Örebro. Stall Invest4alls Maya Gold, Esprit Boko och Oklahoma Broline ska alla pröva lyckan mot ganska tufft motstånd.

Maya Gold gick riktigt bra efter galopp senast och har fått ladda för det här försöket efter det. Hon känns bra i träningen, men Tomas Pettersson har inte allt för stora förhoppningar på en finalplats.

”Vi är väl ute på lite djupt vatten och det kan nog bli svårt att gå till final, men hon känns bra i träningen och är helt klart under utveckling.”

Maya Gold får ett helstängt huvudlag på sig den här gången.

Esprit Boko blev lite het och pullade bort en del krafter senast i ett lopp som gick väldigt sakta första varvet. Hon har dock inte visat några hetsiga tendenser i träningen efter det och nu blir det barfota runt om för första gången.

”Normalt sett är hon lättplacerad, vi borde kunna få ett hyggligt lopp och jag tror inte att de springer ifrån henne. Hon är i bra författning.”

Oklahoma Broline är det av treårstona som gått bäst hittills. Senast var hon dock dålig på Solvalla. Förklaringen var en halsinfektion. Hon fick ta det lugnt och sedan har hon laddats om efter den starten och kommer nu att gå barfota fram. Är hon som i de första starterna kan hon vara den som har bäst chans att nå en framskjuten placering.

”Vi har bra läge, hon är okomplicerad så hon borde kunna få ett bra lopp.”

Det är de två första i varje försök som går vidare till finalen. Tomas tror som sagt att det kan bli svårt att få med någon dit.

”Men jag tror ändå att det kan vara bra att vara med. Det rör sig om förhållandevis oöma hästar som kan få hårdhet av att vara med och tjäna på det i längden. Det är också bra pengar att köra om.”

På måndag väntar åter vardagen med lunchtrav på Gävle och comeback för Googla Sutola som varit skadad efter en spark i hagen. Hon har tränat på ganska länge och Tomas tror att det är en häst som borde kunna tjäna lite pengar framöver även om det varit trögt i början av karriären.

”Hon känns fräschare och finare nu än före skadan, men hon är lite rund om magen och det kan krävas några starter för att få upp det rätta tempot. Hon får förhoppningsvis starta på och det känns som att hon ska kunna hävda sig i den låga klass hon är i.”

Under fredagkvällen på Bollnäs hade stallet sex hästar till start, alla utom Quentin Frontline (hoppade bort sig i starten) tjänade pengar. Essis Lille Alfred var närmast att vinna, men luckan kom lite för sent och han fick nöja sig med andraplatsen.

”Jag ville inte riskera galopp genom att köra för att svara ledningen. Det är nyttigt för honom att gå bakifrån. Synd bara att vi fick chansen lite för sent. Han spurtade riktigt bra.”

Make It Best gjorde sitt bästa lopp i år efter en perfekt resa i andra par utvändigt och blev trea efter att sänkt sitt rekord med en knapp sekund.

”Man kan kanske tycka att han borde ha vunnit som det så ut i sista sväng, men det gick riktigt fort sista 300 och han kunde inte nå täten fast han gick bra till slut. Travet flöt bra, vilket var det viktigaste.”

Sangria Frontline fick ett snällt lopp invändigt i ganska hårt tempo och blev femma. Mammas Systers lopp blev lite ryckigare, men hon hängde med bra till en fjärdeplats. M.T. Gerrard blev också fyra i sin comeback och travade bättre än tidigare.