Mot Rättvik och Hästägarcupen

Amina Hornline, Banker Brodde och Pasco Frontline. Alla tre startar i försöken i Hästägarcupen på Rättvik dagen före midsommarafton. Med till Rättvik följer Make It Best. På Bollnäs tisdagstävlingar stod Peak Frontline och Ajlexes Etoile för positiva insatser.

Amina Hornline, Banker Brodde och Pasco Frontline. Alla tre startar i försöken i Hästägarcupen på Rättvik dagen före midsommarafton. Med till Rättvik följer Make It Best. På Bollnäs tisdagstävlingar stod Peak Frontline och Ajlexes Etoile för positiva insatser.

Hästägarcupen körs traditionsenligt i försök över kortdistans med bilstart och final över medeldistans med tillägg för hästarna i den högre klassen som startar det andra försöket. Stallet har dock haft mindre tur i spårlottningen. Amina Hornline fick bakspår, Pasco Frontline hamnade långt ut på vingen, medan Banker Brodde hamnade hyggligt till.

”Banker var bättre senast och är förhoppningsvis på väg upp i form. Jag vill dock se några bra lopp innan vi kan vara säkra på det. Från spår fem bakom bilen borde ha komma hyggligt till”, säger Tomas Pettersson som kör Pasco i samma lopp eftersom han är delägare i honom. Banker Brodde, som går barfota fram, får Kajsa Frick i sulkyn.

”Pasco har fått dålig utdelning på slutet och formen är bättre än raden. Det blir svårt att komma till från det här läget. Pasco och Banker är väl annars jämngoda.”

Amina Hornline har fått en liten tävlingspaus och känns fin i träningen. Men från bakspår tror inte Tomas på någon framskjuten placering.

”Det var synd eftersom hon är startsnabb. Nu blir det mer vanskligt.”

För att gå vidare till finalen måste hästen bli bland de sju första i försöken.

I loppet innan finalen gör Make It best comeback i ett treåringslopp. Han har gått ett bra banjobb på Bollnäs och ser fin ut. Tyvärr har han fått spår tolv, vilket kan innebära en hel del hinder på vägen.

”Han borde vara bättre nu, men det viktigaste är att han sköter sig och går bra. Det är en fin häst, men det är svårt att bedöma vad han har för chanser.”

På Bollnäs lunchtrav avslutade Peak Frontline riktigt bra i sitt montélopp efter en riktigt spårsnål ridning av Jenni H Åsberg. Tyvärr spurtade Staro Dynamite ännu bättre och Peak fick nöja sig med andraplatsen. Ajlexes Etoile (Tyson) startade stabilt till ledningen som han höll in på upploppet uppvaktad av favoriten Scargi. Sista 200 var det tomt i tanken för Tyson som dock höll till en tredjeplats.

”Han blev stum på slutet och tappade travet lite grann, vilket inte är så konstigt när han blev trött. Med tanke på att han inte startat sedan i oktober så gick han bra. Jag är ganska nöjd.”

Premieloppshästarna Shannon Frontline och Mitt Hjärtas Jenta var fina och hade inga problem att bärga sina premier. Kristian skötte sig också bra i kvalloppet, medan det inte stämde för Bella Faksen som inte blev godkänd.