Mot Solvalla efter helgens framgångar

Vinst i STL för Gossip´s Lord i Skellefteå och för Ajlexes Leif på Hagmyren. Det gick bra i helgen och nu siktar Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg mot Solvalla tisdag och onsdag. På torsdag följer Gävle.

Bellis Frontline är först ut i ett treåringslopp för ston på Solvallas tisdagstävlingar. Hon möter ett inte allt för imponerande startfält i ett treåringslopp för ston och har varit habil i sina insatser så här långt.

”Tyvärr fick vi sämsta utgångsläget. Men det känns som att hon blir bättre och bättre. Vi kör med samma utrustning som tidigare”, säger Tomas.

Kimbee Crown stöter nu på betydligt tuffare motstånd än vad han gjort på ett tag. Men han har gått riktigt bra den senaste tiden och får han bara travet att stämma genom kurvorna är han inte att leka med.

”Det ska bli kul att se hur han kan hävda sig mot det här motståndet. Han kan avsluta snabbt om han sköter sig under vägen. Han går med samma utrustning och balans som tidigare.”

My Gifted My gör comeback på Solvallas onsdagstävlingar och det behöver inte vara någon nackdel att han inte startat på ett tag, tvärtom. Men från 20 meters tillägg på kortdistans behöver han tur med positionerna i ryggar och sedan en lucka. Då kan det bli en riktigt vass avslutning. Jenni H Åsberg kör.

Tomas Pettersson sitter upp bakom Maracanazo i samma lopp med ungefär samma förutsättningar. Han var dålig i senaste starten, möjligen för att han kvävde sig när han låg på utvändigt om ledaren.

”Jag tror att det är rätt förutsättningar nu och bortser man från den senaste starten borde han kunna vara en av tre som gör upp om segern här. Vi kör med norskt huvudlag och barfota runt om.”

Global Wildlife har gått bra utan att vinna i de senaste starterna. Nu har han ett bra utgångsläge i ett fyraåringslopp, men möter några tuffa motståndare.

”Han är lite bättre än vad han visat och kan kanske skrälla”, säger Tomas.

Avantis Red Witch har hög kapacitet men har hetsat upp sig före start och det har ofta slutat i galopp i starten. Nu har spår ett bakom bilen i ett stolopp och kommer hon bara iväg felfritt kan det gå bra.

”Hon har bra form och fint läge och borde kunna ta en fin placering bara hon sköter sig.”

På torsdag när Gävle kör är Tomas avstängd och Jenni hoppar upp i sulkyn för att köra Front Pace i ett långlopp. Han har blivit behandlad och inte startad på ett tag och kommer att köras snällt. Han tränar bra och borde inte ha några problem med aktionen.

Ella Pace fick en tuff körning mitt i loppet senat och stumnade. Nu har hon fått ladda om och tränar bra, men ska även hon köras försiktigt nu. Båda går med skor runt om.