My Gifted My på långresa

Kimbee Dream på Solvalla och Ella Pace och Kalcedon på Romme (Rättvik) idag. My Gifted My åker ända till Skellefteå och V75 imorgon. På söndag gör Ajlexes Frisco comeback på Hagmyren där även M.J.’S Storm startar.

Kimbee Dream var oförklarligt halt inför starten. Han har en hovspricka och det var möjligen den han fick känning av. Nu är han fin i träningen igen och Jenni H Åsberg åker till Solvallas montélopp där han ska kunna vara bland de tre bästa.

Därefter åker Jenni direkt till Romme för att rida Kalcedon. Hon tjänade några mil eftersom Rättvik, där tävlingarna skulle ha gått, har fått problem med sin banbelysning och Dalatravet bestämt sig för att köra på Romme istället.

Kalcedon har gjort en start efter en halsoperation som gjort att han får bättre med luft. Han gick skapligt i comebacken utan att vara vässad inför starten. Han borde vara bättre nu och borde kunna utvecklas under hösten. Men så länge han inte presterat riktigt bra i lopp ligger Jenni lågt.

Ella Pace startar också på Romme. Hon har varit duktig i två starter. Nu är det voltstart i ett treåringslopp med några tuffa motståndare.

”Kliver hon bara iväg ska vi kunna vara trea, fyra, men jag tror att det blir svårt att vinna”, säger Tomas Pettersson som kör.

På lördag stannar Tomas hemma och Jenni kör My Gifted My på V75 i Skellefteå. Han satt fast senast på Solvalla och sköt till bra när luckan kom. Nu har han fått ett bra startspår och är snabb från början.

”Senast hann jag inte rycka tussarna”, säger Tomas som körde på Solvalla. ”Nu är det väl några skapliga emot, men det ser inte omöjligt ut och han trivs med täta starter. Han är sylvass iväg och jag har svårt att tro att han skulle missa att ta ledningen. Jenni har en bra platschans.”

My Gifted My kommer att gå barfota fram och med norskt eller helstängt huvudlag beroende på hur het han är i värmningen.

På söndag är Tomas tillbaka i kördressen när Ajlexes Frisco gör comeback på Hagmyren efter en halsoperation. Han fick sämsta spåret och Tomas utlovar ett snällt lopp.

”Han har tränat på ganska rejält hemma och ser fin ut. Men han är inte vässad inför den här starten. Jag tror att det är en häst som kommer att utvecklas framöver. Jag kommer att ge honom ett försiktigt upplägg och hoppas att han håller sig lugn. Han är inget segerbud.”

M.J.’S Storm tar sig gärna någon galopp under loppen och går bra däremellan. Långdistans är ingen fördel för honom, men heller ingen jättestor nackdel.

”Jag vill se att han sköter sig och tar en hygglig placering.”

Igår på Bollnäs höll sig Höstbo Elis i trav hela vägen och tog en fin tredjeplats. Symphonie One galopperade när hon satt bra placerad invändigt, blev diskad och utgick.