Nio till start på två dagar

Fem på Bollnäs ikväll, fyra på Rättvik och Bergsåker imorgon.
Höstboballerina och Vide Viking möts på Rättvik och har båda en hygglig chans. Samma sak gäller G.G. Ojjdo, medan Sidney Crosby och Bellis Frontline har siktet inställt på hyggliga placeringar.
Treåringarna Nice Knight och The World Is Mine har hyggliga chanser på Rättvik medan Gossip´s Lord och Höstbo Elis möter ganska tufft motstånd på Bergsåker.

Vide Viking skötte sig bra i sin stalldebut efter en snäll resa. Höstboballerina var snabb mellan galopperna i senaste starten när Tomas Pettersson körde väl tufft. Nu får Jenni H Åsberg köra henne, medan Tomas tar hand om Vide Viking.

”Han gick bra till slut senast, vi får se om han kan göra två bra lopp i rad. Han har varit lite tråkig förut. Kan Jenni hålla Ballerina i trav är hon inte så tokig. Båda ska kunna vara med där framme om de sköter sig. Motståndet är inte så hårt”, säger Tomas .

G.G. Ojjdo har klättrat snabbt upp i klasserna och var lite seg i senaste starten.

”Han kändes fin, men mötte tuffa hästar. Jag hoppas att han har nytta av den genomköraren imorgon och gör ett hyggligt lopp. Lome Storm är nog huvudet högre, men bakom honom kan han ta en plats.”

Sidney Crosby har fått en bra läge bakom bilen och går jämnt i loppen och brukar så gott som alltid ta en placering, men vinner sällan.

”Vi tar av skorna runt om idag och hoppas att det ger lite effekt. Han är pigg och glad och kan säkert tjäna fina pengar igen.”

Bellis Frontline har inte startat på ett tag och fått dåligt läge i ett kortlopp för fyraåriga ston.

”Hon måste visa bättre takter innan vi kan tro på en framskjuten placering. Från det här läget får jag ligga lågt”, säger Tomas.

Imorgon åker han till Rättvik och kör två treåringar på eftermiddagen, medan Jenni åker och selar ut på Bergsåker.

Nice Knight har skött sig bra i sina två första starter. Nu har han fått vanskliga spår fem i volten, men Tomas tror att det ska gå bra.

”Han känns fin efter loppen och jag hoppas han blir bättre för varje start. Motståndet är som alltid svårbedömt i de här loppen. Han är förnuftig så det ska nog gå att få iväg honom utan galopp även om det inte blir någon snabbstart.”

The World Is Mine har fått bakspår i sitt treåringslopp. Han har inte levt upp till Tomas förväntningar hittills.

”Jag har trott väldigt mycket på honom och kört ganska offensivt. Det har inte gått så bra. Nu ska jag ta det lite lugnare och låta honom ha lite mer krafter kvar till slutet av loppet.”

”Både han och Nice Knight kommer att bli fina tävlingshästar. Men vi har haft otur i spårlottningen i unghästloppen så här långt. Det vore trevligt att någon gång få ett spår som gör att man kan ladda till spets.”

På Bergsåker kör Felicia Molin Gossip´s Lord i ett amatörlopp med hela 100 000 kronor i förstapris. Gossip´s Lord har fått ett bra smygläge och har gjort två bra lopp efter en ganska lång vila från tävling.

”Han har fin form, men möter rätt så bra hästar. Felicia får köra på chans så får vi se hur långt det räcker.”

Höstbo Elis gick hyggligt i ett långlopp senast. Nu är det lika långt igen och tuffa hästar emot.

”Han borde vara lite bättre med det förra loppet i kroppen, men motståndet är hårt. Tar han en placering får vi vara nöjda”, säger Tomas Pettersson.